Heftige docu Levenslucht - een week op de ic tijdens corona woensdag op NPO 1

Heftige docu Levenslucht - een week op de ic tijdens corona woensdag op NPO 1
Jessica Villerius kijkt mee op de intensive care

Kijktip :

Nederlandse intensivisten staan momenteel voor de grootste uitdaging van hun leven, want de intensive cares in heel Nederland stromen vol met mensen die besmet zijn met het coronavirus. Filmmaker Jessica Villerius mocht een weekje meekijken en dat levert heftige beelden op.

Enorme druk
In de ziekenhuizen wordt momenteel dag en nacht gewerkt om zoveel mogelijk mensen te helpen, maar wat betekent dit voor de artsen en specialisten die veel meer uren maken dan normaal? Hoe gaan zij om met de enorme druk op hun schouders en de race tegen de klok, die letterlijk om leven en dood gaat? Villerius mocht op drie locaties in Nederland filmen: het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven.

Ernstige situatie
De patiënten worden niet herkenbaar in beeld gebracht, maar we krijgen in deze documentaire wel een goed beeld van de ernst van de situatie. En dat is volgens Oscar Groot, intensivist in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, van groot belang: "Het is een crisis die we nu meemaken die heel abstract is voor mensen. Het is een hele 'stille' ramp en daarom vind ik het belangrijk dat mensen dat zien."

De documentaire Levenslucht - een week op de ic tijdens corona is op woensdag 1 april om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de docu Levenslucht - een week op de ic tijdens corona terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu Levenslucht - een week op de ic tijdens corona woensdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen