Nieuwe docuserie De slag om Texas vanaf zondag te zien op NPO 2

Nieuwe docuserie De slag om Texas vanaf zondag te zien op NPO 2
Eelco Bosch van Rosenthal op reis door Texas

Kijktip :

Vanaf zondag 5 april is op NPO 2 de nieuwe, vierdelige documentaireserie De slag om Texas te zien. Hierin reist voormalig Amerika-correspondent en journalist Eelco Bosch van Rosenthal door de staat Texas, waar de toekomst van de Verenigde Staten in rap tempo vorm krijgt.

Beloofde land
Texas heeft de status van Californië overgenomen als het beloofde land binnen de VS. De grensstaat in het zuiden - als het een zelfstandig land zou zijn, was het de tiende economie ter wereld - fungeert als een magneet op nieuwkomers van buiten en binnen de Verenigde Staten. Er is genoeg werk, ruimte én betaalbare huisvesting. Texas is een moderne staat die razendsnel verandert.

Presidentsverkiezingen
Nu de presidentsverkiezingen van 2020 om de hoek liggen (alhoewel het coronavirus nog roet in het eten kan gooien), gaat Bosch van Rosenthal naar Texas om met eigen ogen te zien hoe de toekomst van Amerika vorm krijgt. Door de komst van millennials en minderheden ruiken de Democraten hun kans in het van oudsher Republikeinse Texas. Beto O'Rourke is razend populair, maar op andere plekken in Texas is er maar één verlosser: Donald Trump.

De nieuwe documentaireserie De slag om Texas is vanaf zondag 5 april wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van De slag om Texas terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie De slag om Texas vanaf zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV