Vrijdag in Op1: Jort Kelder opent discussie over de kosten van de gezondheidszorg

Vrijdag in Op1: Jort Kelder opent discussie over de kosten van de gezondheidszorg
Dit zijn de gasten van vrijdag 3 april

Kijktip :

Vanavond is het de beurt aan Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Dit duo presenteert elke vrijdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van vrijdag 3 april 2020

  • Binnenblijven is het devies, maar wat als je geen ''binnen'' hebt? Dit geldt voor veel dak- en thuislozen in Nederland. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis vertelt vanavond bij Op1 over de opvang van mensen zonder dak boven hun hoofd tijdens de coronacrisis.

  • ''Hoeveel economische schade is ons het redden van mensen waard die waarschijnlijk daarna binnen twee jaar waren doodgegaan?'' Dat vraagt journalist Jort Kelder zich af. Hij opent de discussie over de kosten van de gezondheidszorg tijdens de coronacrisis.

  • Over de hele wereld wordt in labs koortsachtig gewerkt aan hét vaccin tegen Corona. Zo ook in een lab in Leiden van farmaceut Janssen Vaccines. Die zoektocht wordt geleid door hoofd vaccin ontwikkeling Hanneke Schuitemaker. Zal het langverwachte vaccin tegen corona van Nederlandse bodem komen?

  • Het coronavirus staat op het punt van uitbreken in Kamp Moria op Lesbos. 22.000 vluchtelingen lopen dan direct levensgevaar. Daarom een noodroep om hulp: vluchtelingen moeten uit Griekse kampen gehaald worden, voordat het virus voor een humanitaire ramp zorgt. Gynaecoloog Sanne van der Kooij begon samen met arts Steven van de Vijver de actie #SOSMoria. Vanavond is Van der Kooij te gast bij Op1 om te vertellen over de dreigende ramp op Lesbos.

  • Vanavond bij Op1 zijn er daarnaast meer berichten van het front. Spoedeisende Hulp Arts van het St. Antoniusziekenhuis Gor Khatchikyan, IC-verpleegkundige Cindy Gommans en Longarts Wouter van Geffen werken dag en nacht door om coronapatiënten te helpen. Voor het programma Frontberichten vloggen zij over de situatie in de ziekenhuizen en op de Intensive Care.

Op1 is dagelijks rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragementen en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Jort Kelder opent discussie over de kosten van de gezondheidszorg of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV