Oeuvreprijs voor Oprah bij Golden Globes

Oeuvreprijs voor Oprah bij Golden Globes
De Cecil B. DeMille Award gaat dit jaar naar Oprah Winfrey

Nieuws :

Deze ochtend maakte acteur Morgan Freeman via een video bekend dat Oprah Winfrey de Cecil B. DeMille Award uitgereikt zal krijgen tijdens de Golden Globe Awards.

De award is een oeuvreprijs en wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een buitengewone invloed heeft gehad op de entertainmentwereld. De winnaar van de prijs wordt uitgekozen door de Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Voorzitter Meher Tatna legt uit dat Oprah is uitgekozen omdat zij enthousiasme laat zien over sterke vrouwen op tv, maar ook daarbuiten en bovendien is ze een rolmodel voor vrouwen en jonge meiden.

Winfrey verraste Amerika in AM Chicago, wat later The Oprah Winfrey Show werd, een show die 25 jaar lang op tv te zien is geweest. Het enthousiasme was wereldwijd te merken en werd in 2011 in meer dan 150 landen uitgezonden.

:article:img

"Oprah is een leider op het gebied van media, is filantropist, producer en actrice en heeft op die manier een ongekende connectie gemaakt met mensen wereldwijd. Hierdoor is zij een van de meest gerespecteerde en bewonderde personen vandaag de dag", legt Meher Tatna uit. "Oprah is een van de meest invloedrijke vrouwen van deze tijd en en deze eer is absoluut welverdiend tijdens de 75e editie van de Golden Globe Awards."

Om het goede nieuws te brengen heeft Morgan Freeman een video opgenomen. "Laat ik de eerste zijn om je te feliciteren, want er staat je een ongelooflijke avond te wachten", vertelt de acteur die deze prijs in 2012 won.

De 75e editie van de Golden Globe Awards zal gehost worden door Seth Meyers en vindt 7 januari 2018 plaats. De uitzending is vanaf middernacht in Nederland te zien op de tv-zender E! Entertainment.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV