Recensie: A Beautiful Day in the Neighborhood met Tom Hanks is hartverwarmend

Recensie: A Beautiful Day in the Neighborhood met Tom Hanks is hartverwarmend
Spiksplinternieuwe bioscooprelease nu al te streamen

Film :

Vanaf 26 maart 2020 zou de film A Beautiful Day in the Neighborhood gaan draaien in de Nederlandse bioscopen. De coronacrisis schudt alle nieuwe bioscoopreleases door elkaar. Maar alle films die normaal gesproken nu in de bioscoop zouden draaien, worden verplaatst of direct op Video on Demand geslingerd. Lees hier de recensie van A Beautiful Day in the Neighborhood.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

King Friday XIII en Daniel Striped Tiger
Het verhaal gaat over de cynische journalist Lloyd Vogel (Matthew Rhys). Hij krijgt de opdracht om een profiel te schrijven over de geliefde televisiepersoonlijkheid Fred Rogers (Tom Hanks). Hij aanvaardt deze opdracht met tegenzin. Toch lijkt er een bijzondere vriendschap te ontstaan, die Lloyd zijn visie op het leven verandert.

Matthew Rhys en Tom Hanks in de film 'A Beautiful Day in the Neighborhood'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De meeste mensen weten misschien niet wie Fred Rogers is in deze oer-Amerikaanse productie. Rogers was zo'n man die eigenlijk te goed was voor deze wereld. Hij was schrijver en componist, maar werd vooral bekend als de presentator van zijn eigen kinderprogramma Mister Rogers' Neighborhood. Hierin leerde hij kinderen aan de hand van poppen over belangrijke zaken in het leven als geweld, de dood, verlies en oorlog. In deze meeslepende film is hij hét positieve tegengeluid van een cynische journalist. Prachtig vertolkt door Oscarwinnaar Tom Hanks en Emmy-winnaar Matthew Rhys. Een lieve film die de wereld zo nodig heeft. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Tom Hanks (Forrest Gump) en Matthew Rhys (The Post) zijn ook Chris Cooper (Demolition) en Susan Kelechi Watson (The Blacklist) in de film te zien. Deze productie is geregisseerd door Marielle Heller (Can You Ever Forgive Me?).

A Beautiful Day in the Neighborhood is vanaf nu te streamen op Video on Demand. Genre: Drama. Tijdsduur: 105. IMDb-score 7,3.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: A Beautiful Day in the Neighborhood met Tom Hanks is hartverwarmend of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV