Woensdag in Op1: Lilian Marijnissen uit haar zorgen over onveilige zorgverlening

Woensdag in Op1: Lilian Marijnissen uit haar zorgen over onveilige zorgverlening
Dit zijn de gasten van woensdag 29 april 2020

Kijktip :

Woensdag 29 april, is het weer de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 29 april 2020

  • SP-leider Lilian Marijnissen maakt zich boos: het tekort aan beschermingsmiddelen in verzorgings- en verpleeghuizen wordt maar niet opgelost, terwijl de zorgverlening gewoon doorgaat. Zorgmedewerkers voelen zich daardoor onveilig. Bij Op1 is ze te gast.

  • Specialist ouderengeneeskunde en OMT-lid Nienke Nieuwenhuizen roept minister Hugo de Jonge op om voorzichtig te zijn met het openstellen van verpleeghuizen. Ze pleit voor een landelijk protocol voordat de deuren weer – mondjesmaat – open kunnen, zodat verdere verspreiding van het coronavirus in die zorgsector een halt toegeroepen kan worden.

  • De Britse premier Boris Johnson is sinds maandag weer aan het werk, nadat hij op de intensive care is behandeld voor besmetting met het coronavirus. Het aantal besmettingen en overleden personen is ontzettend hoog in het Verenigd Koninkrijk, en de problemen zijn nog lang niet voorbij. Hoe gaat Johnson deze crisis aanpakken? En goed nieuws: de 55-jarige Boris is voor de zesde keer vader geworden. Verenigd Koninkrijk-correspondent Suse van Kleef praat ons vanavond bij.

  • Toen Epke Zonderland in 2012 als eerste Nederlandse turner een gouden medaille won op de Olympische Spelen, waren het niet alleen de drie vluchtelementen Cassina, Kovacs en Kolman waar heel het land over sprak. Het was zeker ook het commentaar van Hans van Zetten. De uitspraak “Hij Staat” kreeg ineens een heel andere dimensie. Zijn biografie die vrijdag verschijnt, draagt dan ook de legendarische woorden: Hij Staat. Bij Op1 schuift Van Zetten vanavond aan.

  • Na jaren te hebben gewerkt in Nederland en Duitsland, lonkte voor voetbaltrainer Gertjan Verbeek vorige zomer een groot avontuur aan de andere kant van de wereld. Hij werd trainer van Adelaide United, een club actief op het hoogste niveau van Australië. Het leven Down Under, samen met zijn vrouw en driejarige dochter, beviel uitstekend. Maar het coronavirus sloeg Australië niet over. Voor Verbeek betekent dit een voorlopig, en misschien zelf een definitief afscheid van Adelaide.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Lilian Marijnissen uit haar zorgen over onveilige zorgverlening of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV