Vanavond op tv: Start Ajouad en de Top 600, Het WAD, Heder en meer

Vanavond op tv: Start Ajouad en de Top 600, Het WAD, Heder en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 6 mei

Kijktip :

Vandaag kun je kijken naar een aantal gloednieuwe programma’s op televisie, zoals Ajouad en de Top 600, Het WAD en Heder. Andere Tijden staat vanavond in het teken van het Songfestival, dat dit jaar niet doorgaat. Maar je kunt ook zappen naar Mission Impossible - Fallout, of de docu So Help Me God. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 6 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Ajouad en de Top 600

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

In het tweedelige programma Ajouad en de Top 600 gaat Ajouad El Miloudi op zoek naar de jongens die op deze lijst van veelplegers staan. Ajouad vindt de jonge criminelen op straat, bij opvanglocaties en via de politie. Hij zoekt uit wie ze zijn en wat ze beweegt om het criminele circuit in te gaan. Het is vrij uitzonderlijk dat Ajouad deze vaak mediaschuwe jongens te spreken krijgt. Ook gaat hij op zoek naar antwoorden op de vraag wat de beste aanpak en hulpverlening voor deze jongens is. Ajouad ziet dat jongens van 15 midden in de nacht van hun bed worden gelicht en vraagt zich af of dit de beste aanpak is. Hij spreekt met ervaringsdeskundigen en een wijkagent met een eigenzinnige en persoonlijke aanpak. De aanpak staat centraal in de tweede aflevering, volgende week woensdag om 20:25 uur op NPO 3. In de eerste aflevering gaat Ajouad op zoek naar jongens die op de Top 600-lijst staan. De aanpak is een erfenis van oud-burgemeester Van der Laan in Amsterdam en bedoeld voor de zeshonderd 'meest actieve veelplegers' van High Impact Crimes; misdaden met een grote impact op het slachtoffer.


Tv-première: Mission Impossible - Fallout

Veronica
Veronica
20:30 uur

Nadat in Mission Impossible - Fallout een missie fout afloopt, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.


Nieuw: Het WAD

NPO 1
NPO 1
20:40 uur

In de Nederlandse natuurdocumentaireserie Het WAD zijn de mooiste natuurverschijnselen op de Nederlandse Wadden te zien. Vier woensdagen rond 20:35 uur op NPO 1. Eerder was de documentaire 'WAD, overleven op de grens van water en land' te zien. Nu is met de meer dan 500 uur videomateriaal een nieuwe, vierdelige docuserie gemaakt door natuurfilmer Ruben Smit. Met veel niet eerder getoond beeld. Het WAD is een ode aan de wadden met de magische schoonheid, wreedheid en oneindigheid van het Wad. Met beelden die van de noordpool of Antarctica lijken, maar gewoon in Nederland zijn opgenomen. De eerste aflevering speelt zich af in de winter. De zandplaten en banken van de Waddenzee raken bevolkt met vele honderden grijze zeehonden. Onderwater komt heel vroeg in het voorjaar nieuw leven tot ontwikkeling; larven van mosselen, zeesterren en kwallen vormen de basis van de voedselketen op het Wad. Op de kwelders maken duizenden brand- en rotganzen zich klaar voor hun lange reis terug naar Siberië.


Andere Tijden: Songfestivals in Nederland

NPO 2
NPO 2
22:15 uur

Veertig jaar na de laatste editie van het Eurovisie Songfestival in Nederland was het dit jaar weer zover. Vanwege het coronavirus is het echter nog een jaar wachten. Andere Tijden blikt terug op de vier keer dat Nederland tot nu toe gastland was. Met onder anderen beelden van Teddy Scholten, Dana, Johnny Logan en Corry Brokken. Zij wist als eerste Nederlandse het festival te winnen en daarmee naar Nederland te krijgen. In Andere Tijden vanavond een terugblik op de edities die in Hilversum, Amsterdam en twee keer in Den Haag zijn gehouden.


Nieuw: Heder

Canvas
Canvas
22:18 uur

Vanaf vanavond is de Zweedse misdaadserie Heder met dubbele afleveringen elke woensdag vanaf 22:15 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. De serie gaat over een advocatenbureau dat zich specialiseert in de verdediging van vrouwen die seksueel worden uitgebuit of misbruikt. Aan het hoofd van het bureau staan vier vrouwelijke advocates, die ook al heel hun leven lang bevriend zijn. In de eerste aflevering doen ze de zaak van een tienermeisje dat verkracht werd. De beklaagde wordt vrijgesproken, waarna de advocates extra bewijsmateriaal willen verzamelen om in beroep te kunnen gaan. De zaak wordt ingewikkelder wanneer blijkt dat het meisje zelf niet onbesproken is. De vier bevriende advocaten dragen daarnaast zelf een gezamenlijk geheim met zich mee dat hen flink in de problemen kan brengen. Iemand lijkt dat te weten en probeert hen te chanteren met allerlei mysterieuze en bedreigende boodschappen.


Docu: So Help Me God

NPO 2
NPO 2
22:50 uur

De Belgische filmmakers Yves Hinant en Jean Libon volgen de excentrieke onderzoeksrechter Anne Gruwez. Zij verzamelt bewijs op plaatsen delict en heeft verbijsterende gesprekken met verdachten. De rode draad van So Help Me God is een cold case uit de jaren negentig: twee prostituees werden bruut vermoord in chique wijken in het centrum van Brussel. Wat wordt er twintig jaar later gevonden dankzij nieuwe onderzoeksmethoden? Wie ontrafelt het mysterie van het condoom met de zes verschillende DNA-profielen? Daarnaast zijn ongecensureerde gesprekken te zien met onder andere een vrouw die haar kind doodstak om Satan uit te drijven, en een jonge illegaal die dreigt om naar Syrië te gaan om te 'ontploffen'. De realiteit blijkt soms vele malen schokkender dan fictie.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start Ajouad en de Top 600, Het WAD, Heder en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV