Songfestival 2020: bekijk het hele programma

Songfestival 2020: bekijk het hele programma
Evenement 12, 14 en 16 mei LIVE te volgen via Gids.tv

Kijktip :

Het Eurovisie Songfestival 2020 valt grotendeels in het water vanwege de coronacrisis maar toch wilde de organisatie wat doen voor de miljoenen fans van het liedjesfestijn. Dat resulteerde in drie speciale uitzendingen, die op 12, 14 en 16 mei te zien zijn.

Halve finales worden Eurovision Song Celebration
Op 12 en 14 mei, de dagen dat eigenlijk de halve finales zouden plaatsvinden, komt Eurovision met YouTube-shows om 21:00 uur: The Eurovision Song Celebration. Daarin komen alle 41 deelnemers voorbij, op de dag dat ze oorspronkelijk ook in actie zouden komen. Daarnaast zijn er de nodige verrassingen aangekondigd. Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending, zal meteen op dinsdag al te zien zijn. Normaalgesproken zou de zanger pas op zaterdag acte de presence geveb, aangezien hij zich niet hoefde te kwalificeren voor de finale.

Kijk zaterdag vanaf 21 uur LIVE naar Europe Shine A Light

Finale op zaterdag: Europe Shine A Light
Zaterdag 16 mei zal de NPO de grote show 'Eurovision: Europe Shine A Light' op primetime gaan uitzenden, met fragmenten van alle 41 deelnemende artiesten. Net zoals oorspronkelijk de bedoeling was zullen Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit het spektakel presenteren. Zij gaan dit echter doen vanuit een lege studio. Ook Nikkie de Jager zal aanwezig zijn: zij gaat online updates verzorgen.

Al het laatste nieuws over het Songfestival 2020 zie je op Gids.tv

Optredens van oud-winnaars
Het belooft een bijzondere avond te worden: diverse oud-winnaars zullen namelijk vanuit hun thuisland een optreden verzorgen. Daarbij komen onderen anderen Johnny Logan (Ierland), Mans Zelmerlöw (Zweden) en Netta (Israël) voorbij. In de studio zal Neerlands trots Duncan Laurence aanwezig zijn en hij zal zijn nieuwe single Someone Else ten gehore brengen. Ook Ilse DeLange maakt haar opwachting: samen met de Duitse zanger Michael Schulte zingt ze de songfestivalklassieker Ein Bisschen Frieden.

Eurovision: Europe Shine A Light is zaterdag 16 mei om 21:00 uur te zien op NPO1 of via de livestream op Gids.tv

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Songfestival 2020: bekijk het hele programma of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV