Vanavond op tv: Ferry Mingelen in Verborgen verleden, het Grote Songfestivalfeest en meer

Vanavond op tv: Ferry Mingelen in Verborgen verleden, het Grote Songfestivalfeest en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 15 mei

Kijktip :

Vanavond staat er weer een nieuwe aflevering van Verborgen verleden op het programma. Deze week is het parlementair verslaggever Ferry Mingelen die in zijn familiegeschiedenis duikt. Verder onder meer een registratie van het Grote Songfestivalfeest. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 15 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Verborgen verleden: Ferry Mingelen

NPO 2
20:35 uur

In deze aflevering van Verborgen verleden duikt parlementair journalist en politiek commentator Ferry Mingelen in zijn familiegeschiedenis. Ferry Mingelens leven heeft zich zo ongeveer altijd in Den Haag afgespeeld. Hij ontdekt dat hij niet de enige Mingelen is voor wie dat geldt: voor een voorvader van hem draaide ook alles al om politiek en journalistiek. Een andere voorvader had de eer voor koninklijke hoogheden het diner te mogen verzorgen.


Silent Witness: start seizoen 23

BBC First
21:00 uur

Vanaf vanavond zendt BBC First het meest recente, 23ste seizoen van de misdaadserie Silent Witness uit. Het seizoen, dat begin dit jaar voor het eerst op tv was, wordt met dubbele afleveringen (die samen een verhaal vormen) elke vrijdag vanaf 21:00 uur uitgezonden. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen stort een privéjet neer in een bos buiten Londen. Onder de passagiers bevindt zich de voormalige Amerikaanse ambassadeur, Jonathan Kraft.


Concert: Het Grote Songfestivalfeest

NPO 3
21:25 uur

NPO 3 zendt vanavond een registratie van Het Grote Songfestivalfeest uit, een concert met optredens van de beste Eurovisiesongfestival-artiesten van de afgelopen 50 jaar, vanuit de Ziggo Dome Amsterdam. Nooit eerder stonden zo veel songfestivalhelden op één podium. Met optredens van onder anderen Sandra Kim, Dana International, Teach-In, Emilie de Forest, Ruth Jacott, Keiino, Lenny Kuhr, Nicole, Johnny Logan, Netta en Loreen.


Actiefilm: Fast & Furious 6

Veronica
21:30 uur

Op Veronica is vanavond de actiefilm Fast & Furious 6 te zien. Dom, Brian en hun team hebben 100 miljoen dollar overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Hobbs is een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw. Het team reist af naar Europa om in de straten van Londen de strijd aan te gaan met deze meedogenloze criminelen.


Nieuw: PD Cam

Crime & Invest
22:00 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe programma PD Cam elke vrijdag om 22:00 uur met dubbele afleveringen te zien op tv-zender Crime+Investigation. Daarin is het werk van politie-agenten te volgen dankzij camera's die politie-agenten zelf dragen. In elke afleverin geeft de presentator van het programma, brigadier Sean 'Sticks' Larkin van een politie-eenheid in Tulsa in Oklahoma, een eerlijke en volledige kijk op enkele van hun gekste achtervolgingen, aanhoudingen en interacties in de Verenigde Staten.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV