Herdenking Memorial Day op begraafplaats Margraten zondag op NPO 2

Herdenking Memorial Day op begraafplaats Margraten zondag op NPO 2
Koning Willem-Alexander is er ook bij

Kijktip :

Op de Amerikaanse begraafplaats Margraten in Margraten, Limburg liggen ruim 8.000 Amerikaanse militairen liggen. Vanwege het coronavirus is de herdenking flink ingekrompen, maar Koning Willem-Alexander is wel aanwezig. Het verslag van de herdenking is komende zondag om 19.10 uur te zien op NPO 2.

Geschiedenis
In de uitzendingen is ook aandacht voor de geschiedenis van de begraafplaats. Er zijn reportages te zien over mensen die een graf hebben geadopteerd. Alle graven op Margraten zijn geadopteerd.

Contact
De adoptanten bekommeren zich om de graven en hebben veelal contact met de nabestaanden in de VS, die zo weten dat de nagedachtenis van hun omgekomen familielid ook in het verre Nederland levend wordt gehouden.

Het uitgebreide verslag van De herdenking in Margraten is zondag 24 april om 19.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt hierna de herdenking in Margraten terugkijken bij Gids.tv.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Herdenking Memorial Day op begraafplaats Margraten zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier