Donderdag 28 mei in Zembla: ziekenhuizen werken aan het nieuwe normaal

Donderdag 28 mei in Zembla: ziekenhuizen werken aan het nieuwe normaal
Hoe functioneert ziekenhuis in crisistijd?

Kijktip :

In de uitzending van donderdag 28 mei richt Zembla de camera weer op een instantie die rigoureus wordt geraakt door de coronacrisis: het ziekenhuis. In het St. Jansdal is rondgekeken om te zien hoe ziekenhuizen functioneren in crisistijd en hoe ze zich voorbereiden op het nieuwe normaal.

Oorlog
De afgelopen tijd worden we bestookt met beelden van overvolle ziekenhuizen en verpleegkundigen die overuren maken. De situatie wordt door sommigen zelfs vergeleken met een oorlog. Wat echter maar weinig in beeld komt, zijn de gevolgen van de coronacrisis voor de ondersteunende diensten in de ziekenhuizen: schoonmakers, de facilitaire en technische dienst, de catering en meer.

Corona-afval
In het ziekenhuis krijgen schoonmakers ineens te maken met 'corona-afval' en de afdeling infectiepreventie moet geliefden met pijn in het hart meedelen dat die ene coronapatiënt helaas echt geen bezoek kan ontvangen. Koks krijgen opeens bijzondere verzoeken: een terminale coronapatiënt wil graag nog iets zoets eten en vraagt om een zelfgebakken appeltaart. Hoe hou je het ziekenhuis in deze tijd draaiend?

Zembla is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 28 mei in Zembla: ziekenhuizen werken aan het nieuwe normaal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen