Top 5: Ruimtevaartfilms om historische SpaceX-lancering mee te vieren

Top 5: Ruimtevaartfilms om historische SpaceX-lancering mee te vieren
Met First Man, Apollo 11 en meer

Kijktip :

Voor het eerst in de geschiedenis brengt een commercieel bedrijf mensen naar de ruimte. Een raket van het bedrijf SpaceX is zaterdag (kijk op Gids.tv de lancering terug), na wat tegenslagen, alsnog opgestegen vanaf de Amerikaanse ruimtebasis Cape Canaveral in Florida. Om dit historische stukje geschiedenis te vieren zet Gids.tv 4 topfilms en één documentaire van intergalactische proporties op een rij.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Apollo 11 (2019, IMDb ★ 8,2)
Het is een gebeurtenis die de wereld zou veranderen. In juli is het percies 51 jaar geleden dat de NASA – de Amerikaanse overheidsorganisatie voor ruimtevaart – het ruimtevaartuig Apollo 11, met aan boord de Amerikaanse astronauten Neil Armstrong, Edwin Buzz Aldrin en Michael Collins, naar de maan vloog met als doel de eerste man over de maan te laten lopen. Een waanzinnige documentaire over de maanlanding uit 1969 door de glasheldere, kleurrijke bril van 2019. Lees hier waar je de documentaire Apollo 11 kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van Apollo 11

2. First Man (2019, IMDb ★ 7,3)
Een indrukwekkende kijk in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie, waardoor hij op 20 juli 1969 de eerste man werd die een voet op de maan zette. We volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis, die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. Hierbij horen ook de grote verliezen die hij en zijn familie en het land moesten ondergaan. Lees hier waar je First Man kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van First Man

3. Interstellar (2014, IMDB ★ 8,6)
Bioscoopbezoekers werden in 2014 omvergeblazen door dit meesterwerk van Christopher Nolan. Zoals we inmiddels van hem gewend zijn vertelt hij een redelijk complex verhaal dat hyperrealistisch overkomt. Ondanks de verbluffende special effects en overdonderende muziek van Hans Zimmer zorgen prachtige rollen van Matthew McConaughey, Anne Hathaway en Jessica Chastain ervoor dat de kijker de kracht van het verhaal nooit uit het oog verliest. Bovendien goed nieuws: deze film draait vanaf 1 juni 2020 weer in de Nederlandse bioscopen! Lees hier waar je Interstellar kunt streamen.

4. 2001: A Space Odyssey (1968, IMDB ★ 8,3)
Dé pioniersfilm in het genre 'ruimtevaart'. Wie anders dan de legendarische Stanley Kubrick kon de grenzen van het genre zo verleggen? 2001: A Space Odyssey is nog altijd de meest invloedrijke film uit het genre en een inspiratie voor talloze filmmakers, van Steven Spielberg tot Christopher Nolan. Het verhaal mag misschien wat traag lijken, maar is nog altijd interessant. En wat te denken van de prachtige special effects? Voor die tijd waren ze de crème de la crème. Lees hier waar je 2001: A Space Odyssey kunt kijken.

5. Gravity (2013, IMDB ★ 7,7)
De grote winnaar bij de Oscaruitreiking van 2014. Gravity won maar liefst zeven Oscars, waaronder voor Beste Regie, Beste Muziek en Beste Special Effects. Regisseur Alfonso Cuarón werkte dan ook jaren aan dit meesterwerk, waarin een ruimtestation wordt verwoest door rondvliegend puin. Twee astronauten overlijden, waardoor Sandra Bullock alleen overblijft. Zij moet proberen terug op aarde te komen, maar natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot. Lees hier waar je Gravity kunt streamen.

Ryan Gosling als Neil Armstrong in de film 'First Man'


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 5: Ruimtevaartfilms om historische SpaceX-lancering mee te vieren of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV