Vanavond op tv: start Station 19 seizoen 3, documentaire I Am Not Your Negro en meer

Vanavond op tv: start Station 19 seizoen 3, documentaire I Am Not Your Negro en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 2 juni

Kijktip :

De maand juni breekt aan, en dat betekent dat de komkommertijd op televisie steeds dichter bij komt. Op sommige zenders lijkt die al begonnen als gevolg van de coronacrisis. Er worden diverse programma's herhaald, maar verder zijn onder meer het nieuwe seizoen van Station 19 en de prachtige docu I Am Not Your Negro te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 2 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Station 19 seizoen 3

NET 5
NET 5
20:30 uur

Vanaf vanavond is het nieuwste, derde seizoen van de serie Station 19, over het leven van de dappere mannen en vrouwen van een brandweerkazerne in Seattle. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen rijdt een auto met hoge snelheid de vaste stamkroeg Joe's Bar binnen. Andy en Sullivan leiden het team van brandweerlieden om hun collega's Ben en Pruitt, artsen en stagiaires van het Grey Sloan Memorial ziekenhuis en het barpersoneel te redden.


Start: Niets liever dan een kind

SBS 6
SBS 6
21:25 uur

Vanaf vanavond is het programma Niets liever dan een kind opnieuw elke dinsdag om 21:30 uur te zien op SBS6. Presentatrice Leonie ter Braak volgt hierin verschillende stellen en singles die er alles voor over hebben om een kindje te krijgen. Het krijgen van een kind is niet voor iedereen vanzelfsprekend: er zijn in Nederland veel koppels en singles bij wie zwanger raken op de traditionele manier niet lukt of niet mogelijk is.


Start: Beruchte sloppenwijken: Ewout in de ghetto

RTL 5
RTL 5
21:31 uur

Vanaf vanavond herhaalt RTL 5 het reportageprogramma Beruchte sloppenwijken: Ewout in de ghetto, waarin programmamaker Ewout Genemans met gevaar voor eigen leven een kijkje nemen in de gevaarlijkste wijken ter wereld. In de eerste aflevering gaat Ewout naar de sloppenwijken van Zuid-Afrika. Hier vallen dagelijks tientallen doden als gevolg van bende- en drugsgerelateerd geweld. In de wijk Lavender Hill hebben de gangs het voor het zeggen en regeren zij de straten met moord en geweld.


Medialogica: mediastorm Cornelius Haga Lyceum

NPO 2
NPO 2
22:35 uur

In deze aflevering van Medialogica een terugblik op een turbulent jaar voor het Haga Lyceum, een islamitische middelbare school in Amsterdam. De strijd ertegen wordt een slag om de beeldvorming. In maart 2019 wordt de school opeens landelijk nieuws. Aanleiding is een alarmerende brief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid aan burgemeester Halsema. Volgens AIVD-inlichtingen zouden op de school 'richtinggevende personen' onder invloed staan van 'salafistische aanjagers' en contact hebben onderhouden met een terroristische organisatie.


Docu: I Am Not Your Negro

NPO 2
NPO 2
23:15 uur

De veelgeprezen documentaire I Am Not Your Negro is een reis door de zwarte geschiedenis in de Verenigde Staten die de burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het #BlackLivesMatter anno 2018, het moment dat deze documentaire uitkwam. De documentaire stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk de vraag waar Amerika voor staat.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Station 19 seizoen 3, documentaire I Am Not Your Negro en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV