Vanavond op tv: Persconferentie Rutte over vakanties, Eindexamen Geschiedenis Quiz en meer

Vanavond op tv: Persconferentie Rutte over vakanties, Eindexamen Geschiedenis Quiz en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 3 juni

Kijktip :

Wil je weten hoe je deze zomer vakantie kunt vieren? Dan is het zeker aan te raden om live naar de persconferentie van Mark Rutte te kijken voor het laatste nieuws. Verder kun je de Eindexamen Geschiedenis Quiz doen, of bijvoorbeeld de film As Good As It Gets opzetten. En er is nog meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 3 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Persconferentie Rutte over vakanties

NPO 1
19:00 uur

Foto boven: Lex van Lieshout/ANP

Om 19:00 uur geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid een persconferentie over de vakanties in coronatijd. 's Middags komt de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing weer bij elkaar, waarin de meest betrokken ministers de situatie rondom het coronavirus bespreken. De persconferentie daarna zal voornamelijk in het teken staan van de mogelijkheden om de komende periode in het buitenland op vakantie te gaan. Dinsdag werd al bekend dat Nederlanders vanaf 15 juni weer naar de meeste landen op vakantie kunnen. Over de details, zoals extra maatregelen, wordt in deze persconferentie meer bekend. Deze persconferentie over reizen in coronatijd is live te volgen bij Gids.tv.


De Eindexamen Geschiedenis Quiz

NPO 2
20:25 uur

Nu eindexamenscholieren de centrale examens hebben moeten missen vanwege de coronacrisis, zendt de NTR een feestelijk alternatief uit: een Eindexamen Geschiedenis Quiz vol leuke filmfragmenten, veelzeggende schilderijen en 'vreemde' objecten onder leiding van Jeroen Pauw. De vrolijke eindexamenquiz gaat over het vak geschiedenis en vindt plaats in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Verschillende tijdvakken uit de eindexamenstof van dit jaar komen aan bod, zoals de 17e eeuw en de tijd van de wereldoorlogen.

Fragmenten uit het rijke omroeparchief en objecten uit het Rijksmuseum komen voorbij en zijn onderdeel voor de vragen die een aantal eindexamenleerlingen en drie BN'ers (oud-politicus Alexander Pechtold, presentatrice Daphne Bunskoek en rapper Donnie) moeten beantwoorden. Tijdens de pittige geschiedenisquiz vraagt presentator Jeroen Pauw experts Diederik van Vleuten, Astrid Sy en Maarten Prak voor extra informatie.


Romcom: As Good as it Gets

NET 5
20:30 uur

In de film As Good As It Gets woont Melvin Udall in hartje Manhattan, New York. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.


Start: 100 Jaar Jong

SBS 6
21:30 uur

Vanaf vanavond zendt SBS6 het programma 100 Jaar Jong, waarin Gordon 100-plussers die nog van alles beleven opzoekt, elke woensdag om 21:30 uur opnieuw uit. Er zijn steeds meer honderdjarigen in Nederland. De honderdplussers in dit programma laten Gordon en de rest van Nederland zien dat dat heus niet betekent dat ze de hele dag achter de geraniums zitten. In deze aflevering: ondanks dat de 103-jarige Sam kinderloos is en bijna geen familie meer heeft, staat hij nog positief in het leven. Hij neemt Gordon mee op zijn vaste boodschappenrondje door Vlaardingen en bezoekt daar samen de Grote Kerk waar Sam in 1947 voor het laatst orgel heeft gespeeld. De 101-jarige Lenie uit Etten-Leur is een echte levensgenieter. Ze houdt wel van een glaasje en gaat er nog een paar avonden per week op uit voor haar grote passie: bridgen. Na het eerste bezoek van Gordon gaat het opeens bergafwaarts met Lenie, waardoor haar jaarlijkse uitje naar de drankgroothandel in België in het water dreigt te vallen.


Terug: Kleine Mensen, Grote Dromen

NPO 3
21:50 uur

De komende drie woensdagen zendt NPO 3 de Britse documentaireserie Kleine Mensen, Grote Dromen uit over het leven van kleine mensen in een wereld die is ingericht voor mensen met een gemiddelde lengte, in het Nederlands ingesproken door tv-presentatrice Lucille Werner. Het is een hartverwarmende serie over het dagelijks leven van bijzondere mensen die het leven in Groot-Brittannië door hun kleine postuur vanuit een uniek perspectief ervaren. Het gaat om mensen die niet groter worden dan anderhalve meter. Louis Makepeace is maar 1 meter 17 lang. Zijn droom om kok te worden werd de grond in geboord toen de plaatselijke koksschool hem voor een cateringopleiding zou hebben afgewezen vanwege zijn lengte. Maar toen dit verhaal viraal ging, kreeg Louis een aanbod om mee te draaien in de meedogenloze wereld van de haute cuisine. Mary Russell heeft ook grote dromen: ze weet met haar 1 meter 24 welke problemen kleine vrouwen tegenkomen bij het kopen van kleding. Ze is van plan hier zelf iets aan te doen en de eerste Britse modeontwerper te worden die kleding ontwerpt voor mensen met dwerggroei. Jamie John is 1 meter 42 lang en is bij een klein publiek ook wel bekend als Miss DQ, the Diamond Diva, een van de weinige dragqueens ter wereld met dwerggroei. We volgen Jamie als hij probeert door te breken op het legendarische Fringe Festival in Edinburgh.


Docu: Midnight Traveler

NPO 2
22:50 uur

Politiek asiel krijgen wil maar niet lukken, dus besluiten Hassan Fazili en Fatima Hossani illegaal Europa te bereiken. In de met telefoons gefilmde documentaire Midnight Traveler zie je hoe het gezin met twee kinderen de gevaarlijke tocht aflegt. In hun geboorteland Afghanistan staat een premie op Hassans hoofd, omdat hij in een televisiedocumentaire een afvallige Talibancommandant portretteerde. Toen dat bekend werd, vluchtten ze onmiddellijk naar buurland Tadzjikistan. Maar daar mogen ze niet blijven. De documentaire Midnight Traveler begint bij het moment waarop ze terug moeten naar Afghanistan. Hassan en Fatima doen dat, maar kunnen er echt niet blijven. Ze gaan proberen illegaal Europa te bereiken, samen met hun dochter Nargis (8) en haar jongere zusje Zahra. Tijdens de reis, via Iran en Turkije, filmen ze (ook Nargis) zoveel mogelijk met hun mobiele telefoons. De familie moet talloze obstakels overwinnen, vooral binnen de Europese grenzen, maar blijft toch optimistisch te midden van alle onzekerheid, misleiding en vijandigheid.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Persconferentie Rutte over vakanties, Eindexamen Geschiedenis Quiz en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV