Briljante misdaadfilm Léon: The Professional zie je dinsdag op Veronica

Briljante misdaadfilm Léon: The Professional zie je dinsdag op Veronica
Legendarische film van Luc Besson

Kijktip :

De Franse filmmaker Luc Besson had in Frankrijk al aardig aan de weg getimmerd met films als Le Grand Bleu (1988) en La Femme Nikita (1990) toen hij in 1994 zijn grote doorbraak beleefde met de keiharde actiefilm Léon: The Professional. Deze fantastische film is op dinsdag 9 juni te zien op Veronica.

Het verhaal
Mathilda (gespeeld door een jonge Natalie Portman) is een twaalfjarig meisje uit een asociaal New Yorks gezin, wier vader verwikkeld is in drugszaken. Als zij op een kwade dag boodschappen gaat doen, moordt de corrupte agent Norman Stansfield (Gary Oldman) op gruwelijke wijze haar hele familie uit. Mathilda zoekt onderdak bij de introverte Franse buurman Leon (Jean Reno), die een huurmoordenaar blijkt te zijn. Na enige aarzeling ontfermt hij zich over het meisje en leert haar zelfs de kneepjes van het vak. Kan hij haar echter ook beschermen tegen de moordenaars van haar gezin?

Ultieme wraakfilm
De wraakfilm heeft diverse keren een opleving gekend, bijvoorbeeld met de Kill Bill-films van Quentin Tarantino en de succesvolle Taken-serie met Liam Neeson. Voor veel filmliefhebbers blijft Léon: The Professional echter de ultieme wraakfilm, vooral vanwege het interessante gegeven dat het dit keer een schattig, twaalfjarig meisje is dat uit is op wraak. Ook de opmerkelijke vriendschap met een zwijgzame Fransman scoort punten. Bovendien kan de film bogen op fantastisch acteerwerk van Portman, Reno en een maniakale Oldman én zijn de actiescènes om van te smullen.

Léon: The Professional (1994) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op dinsdag 9 juni om 20.30 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV