Detectiveweken: Shetland seizoen 4 begint op maandag 15 juni op NPO 2

Detectiveweken: Shetland seizoen 4 begint op maandag 15 juni op NPO 2
Inspecteur Jimmy Perez keert terug naar geboortegrond

Kijktip :

Vanaf maandag 15 juni zendt NPO 2 het vierde seizoen van de Britse detectiveserie Shetland uit. Centrale figuur is inspecteur Jimmy Perez (gespeeld door Douglas Henshall), die na een lange afwezigheid is teruggekeerd naar zijn geboortegrond: de ruige en afgelegen Shetlandeilanden.

Nieuw onderzoek
Aan het begin van het vierde seizoen krijgt Jimmy Perez de taak om de moord op Lizzie Kilmuir opnieuw te onderzoeken, want na 23 jaar gevangenschap is hoofdverdachte Thomas Malone weer op vrije voeten. In hoger beroep werd hij vrijgesproken. Perez besluit poolshoogte te nemen bij de gepensioneerde rechercheur Drew McColl, die destijds het onderzoek naar de moord leidde.

Bekijk hier het volledige overzicht van detectiveseries die deze zomer bij de NPO te zien zijn.

Verdwijning
Bij zijn terugkeer stuit Thomas op veel achterdocht bij de dorpsbewoners, want velen zijn niet overtuigd van zijn onschuld. Hij probeert het niettemin weer goed te maken met Lizzie's tweelingzus Kate. Plotseling verdwijnt Sally, de dochter van inspecteur McColl, na een bezoek aan een festival. Heeft de moordenaar opnieuw toegeslagen?

Het vierde seizoen van Shetland is vanaf maandag 15 tot en met zaterdag 20 juni dagelijks rond 22.15 uur (dinsdag om 22.40 uur) te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Shetland terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV