Woensdag in Op1: vrouw en broer van Marc de Hond over zijn dagboek en meer

Woensdag in Op1: vrouw en broer van Marc de Hond over zijn dagboek en meer
De gasten van woensdag 17 juni

Kijktip :

Vanavond is er in Op1 opnieuw aandacht voor de twee kwesties die nog altijd het nieuws beheersen: de coronacrisis en het anti-racismedebat. Er wordt echter ook gesproken over Marc de Hond, die twee weken geleden overleed, met zijn vrouw en broer.

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - woensdag 17 juni

  • Wanneer slaat de tweede coronagolf toe? Of blijft die ons bespaard? Ernst Kuipers – de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg en bestuursvoorzitter van het Erasmus MC – is de man die ervoor moet zorgen dat de zorg in ons land is voorbereid. Hoe dat eruit ziet, vertelt hij bij Op1.
  • Actrices Tanja Jess en Jasmine Sendar doen mee aan de campagne #ShareTheMicNow, waarin witte vrouwen hun Instagram-account voor een dag afstaan aan zwarte vrouwen. De actie is vorige week begonnen in Amerika. Bij Op1 vertellen Tanja en Jasmine over hun deelname aan deze campagne.
  • Precies twee weken geleden overleed Marc de Hond op 42-jarige leeftijd. Toen hij eind 2018 hoorde dat hij ziek was, besefte hij dat de kans groot was dat hij zijn twee kinderen niet zou zien opgroeien. Hij besloot een dagboek bij te houden: Licht in de tunnel, dat na zijn dood moest verschijnen. Met zijn vrouw Remona Fransen en broer Brian de Hond praten we over zijn laatste levensmaanden en over zijn nagedachtenis.
  • Met het uitbreken van de coronacrisis kwam ook de tennissport volledig stil te liggen. Tot ieders verrassing komt er nu tóch een US Open, want op 31 augustus gaat het toernooi van start. Tenniscommentator Marcella Mesker is blij dat er weer getennist word. Tennisser Robin Haase vindt de manier waarop niet eerlijk. Zij komen er vanavond over praten in Op1.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV