Vanavond op tv: Slot Nick, Simon & Kees - Homeward Bound, DNA Onbekend en meer

Vanavond op tv: Slot Nick, Simon & Kees - Homeward Bound, DNA Onbekend en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 18 juni

Kijktip :

Van een lekkere actiefilm tot een burenruzie. Van pijnlijke ontdekkingen in DNA Onbekend, tot de laatste aflevering van Nick, Simon & Kees - Homeward Bound. Het belooft weer een mooie televisieavond te worden met van alles om uit te kiezen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 18 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Opstandelingen: Complot van Bloemendaal

NPO 2
20:25 uur

In deze aflevering van Opstandelingen onderzoekt Sophie Hilbrand 'Het Complot van Bloemendaal', over ambtelijke pesterijen en machtsmisbruik binnen de gemeente. Als twee Amsterdamse broers in het chique Bloemendaal een landgoed kopen, reageert de gemeente met ambtelijke pesterijen en een strategie om hen zwart te maken. De zaak escaleert en hoewel het ene na het andere schandaal boven water komt, verandert er vrijwel niets in de bestuurscultuur. Raadslid Marielys Roos voert een eenzame en verbeten strijd tegen het machtsmisbruik binnen de gemeente.


Actiethriller: Mission Impossible - Ghost Protocol

RTL 7
20:29 uur

Geheim agent Ethan Hunt werkt voor de IMF in Mission Impossible - Ghost Protocol. De eenheid is beschuldigd van betrokkenheid bij een terroristische aanslag op het Kremlin en wordt daarom opgeheven. Hunt weigert dit te accepteren. Samen met zijn team gaat hij undercover om de echte dader te vinden. Het blijkt nucleair strateeg Kurt Hendricks te zijn, die een kernoorlog wil veroorzaken. Het team is volledig op zichzelf aangewezen, waardoor het bijna onmogelijk is om Hendricks tegen te houden.


Start: De Wondere Wereld Van Chocolade

RTL Z
20:30 uur

RTL Z zendt deze en volgende week donderdag 25 juni de zesdelige documentaireserie De Wondere Wereld Van Chocolade uit. Beide donderdagen vanaf 20:30 uur met drie afleveringen achter elkaar.__

Bekijk hier op welk kanaal RTL Z te zien is.

In de documentaireserie zijn de grootste, bekendste en meest iconische chocoladefabrieken van de wereld te zien. De makers duiken in de geschiedenis van onze meest favoriete chocoladerepen en kijken mee tijdens het productieproces. Daarnaast brengen ze onder andere een bezoek aan 's werelds grootste chocolaterie, krijgen ze de duurste chocoladereep ter wereld in handen en onthullen ze wat het favoriete chocolaatje is van Queen Elizabeth.


DNA Onbekend: pijnlijke ontdekkingen

NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van DNA Onbekend staan de verhalen van Frenske en Petra centraal. De een weet niet wie zijn vader is en de ander heeft het vermoeden dat een huisvriend van haar ouders de biologische vader is. Dionne Stax gaat op zoek naar antwoord op deze pijnlijke vragen. Bij de 43-jarige Frenske is er geen vader in beeld bij zijn geboorte. Hij begint al vroeg in de puberteit vragen te stellen over zijn biologische vader. Uiteindelijk komt zijn moeder met een naam: Frans. Verder wil ze er niets over kwijt. Op zijn 24ste zet Frenske een advertentie in de krant met de foto van de zogenaamde Frans, waarin hij zegt op zoek te zijn naar deze mogelijke vader van hem. De man laat de redactie van de krant weten dat het verhaal niet klopt en hij niet de vader is. Dionne Stax gaat Frenske het helpen uitzoeken met een DNA-test.
Het tweede verhaal gaat over de 56-jarige Petra. Zij voelde zich altijd een buitenbeentje in het gezin met vijf kinderen. In de familie hoorde zij geruchten dat haar vader niet haar echte vader kon zijn. Zelf heeft Petra in de loop der jaren een paar pijnlijke ontdekkingen gedaan over haar ouders, waardoor ze nog meer is gaan twijfelen aan haar vader. Haar ouders waren in haar jeugd goed bevriend met een ander stel. Elke vrijdagavond kaartten de echtparen samen, maar het vermoeden is dat er meer gebeurde op die avondjes.


Slot: Nick, Simon & Kees - Homeward Bound

NPO 1
21:25 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")
In de laatste aflevering van Nick, Simon & Kees: Homeward Bound maken de mannen onder meer een bijzondere foto van Simon & Garfunkel na en zingen ze nog een aantal liedjes. Het beroemde Simon & Garfunkel-nummer 'El Condor Pasa' brengt Nick, Simon en Kees tot grote hoogte. Ze gaan met de beroemde fotograaf Harrison Funk op pad, om samen zijn bijzondere foto van Simon & Garfunkel in Central Park na te maken. Ook ontmoeten ze de legendarische New Yorker Ron Delsener: de beroemde promotor en baas van Live Nation die met heel veel grote sterren ter wereld gewerkt heeft. Hij weet Nick en Simon sappige anekdotes te vertellen over het bijzondere reünieoptreden van Simon & Garfunkel in Central Park. Nick en Simon sluiten hun avontuur in stijl af door nog een paar prachtige Simon & Garfunkel-nummers te vertolken voor de nieuwe vrienden die ze in New York gemaakt hebben.


Mr. Frank Visser: 'slootjepik' met vlonder

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak probeert mr. Visser een ruzie over een vlonder boven een sloot op te lossen. Volgens Greta is het 'slootjepik' van de gehandicapte buurman. Mr. Frank Visser gaat naar Wilnis, waar Greta als een vis in het water leeft in het midden van een oer-Hollands polderlandschap. Alleen sinds haar haar gehandicapte buurman besloot om een vlonder te bouwen boven een deel van haar sloot, zijn de rapen gaar. Buurman Robbert ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan 'slootjepik' en wil dat Greta stopt met zeuren. Presentator Viktor Brand gaat met mr. Visser op onderzoek uit.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV