Bijzondere liveshow De Nacht van Dorrestijn zaterdag te zien op NPO 2

Bijzondere liveshow De Nacht van Dorrestijn zaterdag te zien op NPO 2
Hans Dorrestijn viert 80ste verjaardag

Kijktip :

Schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn werd op 16 juni tachtig jaar en hij heeft besloten om deze bijzondere mijlpaal groots te vieren op NPO 2. In de bijzondere liveshow De Nacht van Dorrestijn blikt hij met Kunststof-presentator Gijs Groenteman terug op zijn leven en werk.

Zwartgallige humor
Aan de hand van liedjes en fragmenten kijkt Dorrestijn terug op zijn imposante carrière. We kennen hem van zijn talloze liedteksten voor jong en oud, maar ook van zijn typische, zwartgallige humor. Hij bespreekt met Groenteman een aantal grote thema's uit zijn leven in deze live-uitzending - zoals de Tweede Wereldoorlog, zijn jeugd, het schrijverschap, de worsteling met de liefde en zijn oude dag.

Bijzondere uitvoeringen
Het gesprek wordt omlijst door de mooiste liedteksten van de hand van Dorrestijn, die hij niet alleen zelf uitvoert; ook zijn voordrachten te zien van artiesten als Jenny Arean, de inmiddels overleden Adèle Bloemendaal en Joost Prinsen. De teksten stammen uit het theater en uit beroemde tv-programma's als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen De Kindervriend, Het Klokhuis en Sesamstraat.

De liveshow De Nacht van Dorrestijn is op zaterdag 20 juni om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de special De Nacht van Dorrestijn terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV