Zembla: Miljardenfraude rond zakenpartner Donald Trump

Zembla: Miljardenfraude rond zakenpartner Donald Trump
De omstreden vrienden van Trump

Gaat Donald Trump ten onder door zijn dubieuze banden met de voormalige Sovjet-Unie? Het net rond de president lijkt zich te sluiten. Zembla duikt woensdag opnieuw in de omstreden vrienden van Trump. Het derde deel van deze onderzoeksreeks wordt woensdag om 21:15 uur op NPO 2 uitgezonden.

Speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoekt of Trump heeft samengespannen met Rusland om de verkiezingen te winnen, duikt nu ook in het zakelijke verleden van Trump. In dat verleden speelt één van de zakenpartners van Donald Trump een cruciale rol, Felix Sater. Een veroordeelde crimineel die banden heeft met de Russische maffia.

Afgelopen mei onthulde Zembla hoe een Amerikaans vastgoedbedrijf waar Sater mede eigenaar van was, Nederlandse brievenbusfirma’s gebruikte in een netwerk dat ervan verdacht wordt geld te hebben witgewassen. Zembla kreeg de afgelopen maanden aanwijzingen voor een nog veel grotere fraude. Een miljardenfraude. Ook hier duikt Sater, de omstreden zakenpartner van Trump weer op. Het geldspoor leidt naar Kazachstan, naar vastgoedprojecten in New York en opnieuw naar Nederland.

Zembla onderzoekt: Hoe compromitterend is deze zaak voor de huidige president van Amerika?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV