Recensie: The King of Staten Island brengt ode aan nietsnutten en buitenstaanders

Recensie: The King of Staten Island brengt ode aan nietsnutten en buitenstaanders
Gebaseerd op leven van Saturday Night Live-ster Pete Davidson

Film :

Sinds 25 juni is de film The King of Staten Island in de Nederlandse bioscopen te zien. Wie de films van regisseur Judd Apatow (The 40-Year-Old Virgin, Knocked Up) kent, weet al een beetje wat je te wachten staat. Deze film zet alle buitenstaanders en losers in het zonnetje, maar wordt bijzonder doordat het verhaal gebaseerd is op het echte leven van Pete Davidson. Lees hier de recensie van The King of Staten Island.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Leer Scott Carlin kennen...
Scott komt maar niet vooruit met z'n leven sinds zijn vader, die brandweerman was, overleed toen hij zeven jaar oud was. Nu hij in de twintig is, brengt Scott zijn tijd door met drugs gebruiken, hangt hij wat rond met zijn vrienden en papt sporadisch aan met jeugdvriendin Kelsey. Wanneer zijn zus uit huis gaat en zijn moeder begint te daten met een luidruchtige brandweerman, het beroep dat zijn vader ook beoefende, staat Scotts leven op zijn kop.

Marisa Tomei en Pete Davidson in de film 'The King of Staten Island'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Toen Pete Davidson pas zeven jaar oud was overleed zijn vader, die als brandweerman in actie kwam bij de aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers. Met deze gedachte in je achterhoofd zit je naar een sterke film te kijken, die donkere humor mengt met drama. Acteurs als Marisa Tomei, Bill Burr, Bel Powley en Steve Buscemi spelen stuk voor stuk fantastische rollen, waarin ze krankzinnige typetjes neerzetten. De film wordt echter gedragen door komiek en acteur Pete Davidson, als blowende, gamende en met hilarische tattoos bedekte Scott. Davidson zet zijn personage met veel humor en uitstekend acteerwerk neer, en we zien hoe achter elke domme beslissing een enorme pijn schuilgaat - waardoor je toch van hem gaat houden. En dat siert de film. Drie sterren.

Cast
Naast Pete Davidson (The Dirt) en Marisa Tomei (Avengers: Endgame) zijn ook Moises Arias (Five Feet Apart), Bill Burr (The Front Runner) en Steve Buscemi (Fargo) in de deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Judd Apatow (Knocked Up).

The King of Staten Island is vanaf 25 juni 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Komedie, Drama. Tijdsduur: 126 minuten. IMDb-score: 7,2.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The King of Staten Island brengt ode aan nietsnutten en buitenstaanders of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV