Iconische superheldenfilm X-Men 2 zondag te zien op Veronica

Iconische superheldenfilm X-Men 2 zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Na het doorslaande succes van X-Men (2000) was een franchise onvermijdelijk. In 2003 verscheen het al net zo sterke tweede deel van de reeks, dat verschillende titels kreeg: X2: X-Men United, X-Men 2 of simpelweg X2. Deze iconische superheldenfilm is zondag te zien op Veronica en je kunt X-Men 2 streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Wanneer een onbekende, vermoedelijk een mutant met buitengewone krachten, de president aanvalt krijgen de mutanten met nog meer argwaan en discriminatie te maken dan al het geval was. Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men-opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.

Uitstekend vervolg
Toen de eerste X-Men-film bewees dat het superheldengenre uit kon groeien tot één van de grootste melkkoeien van de 21ste eeuw, volgden er al snel andere producties. Na onder meer de eerste Spider-Man-film verscheen in 2003 X-Men 2. Regisseur Bryan Singer, die in de jaren negentig doorbrak met de fantastische misdaadfilm The Usual Suspects, bewees hiermee andermaal het genre uitstekend in de vingers te hebben. Hij kon wederom beschikken over een indrukwekkende cast en ook de special effects zijn zeventien jaar na de release nog altijd uitstekend.

X-Men 2 (2003) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zondag 28 juni om 20.00 uur te zien op Veronica.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Iconische superheldenfilm X-Men 2 zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV