Floortje Dessing in nieuw seizoen Floortje Naar Het Einde Van De Wereld naar uithoeken van de aarde

Floortje Dessing in nieuw seizoen Floortje Naar Het Einde Van De Wereld naar uithoeken van de aarde
Uiteenlopende verhalen van afgelegen woonplaatsen

Kijktip :

In het vijfde seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld reist Floortje Dessing opnieuw naar de verste uithoeken van de aarde om mensen te bezoeken die een bijzonder bestaan leiden. De komende weken bezoekt ze onder anderen een gezin dat al achttien jaar compleet geïsoleerd leeft in Alaska, een 23-jarige die haar leven helemaal in het teken stelt van neushoornweesjes in Zuid-Afrika en een vrouw die midden in een oorlogsgebied gevangenen bijstaat.

Floortje Dessing over het nieuwe seizoen: "De verhalen die we voor deze reeks hebben gevonden lopen enorm uiteen. Het gaat van een heel relaxte plek in Indonesië tot een intens verhaal in Jemen. Ik ben heel blij dat we dat laatste hebben kunnen maken. Omdat journalisten er niet meer in komen is er weinig aandacht voor de ellende waar mensen in Jemen mee moeten leven. We hebben kort iets kunnen meekrijgen van het dagelijks leven daar en door ons verblijf in een schuilkelder zelf even ervaren hoe het is om in een land te wonen waar bombardementen de realiteit zijn."

Floortje Dessing in Jemen

In de eerste aflevering gaat Floortje op bezoek bij de Atchleys, een gezin dat al 18 jaar in complete isolatie leeft aan een rivier in Alaska. Ouders Romey en David en hun 14-jarige zoon Sky zijn net onderweg naar huis van hun jaarlijkse boodschappen-trip in de stad als Floortje met ze mee reist terug naar huis, het enige bewoonde plekje aan de 450-Km lange Nowitna rivier.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf donderdag 28 december wekelijks om 21:30 uur te zien op NPO 1.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Floortje Dessing in nieuw seizoen Floortje Naar Het Einde Van De Wereld naar uithoeken van de aarde of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: zuid afrika, jemen, afrika, isolatie, gezin, aarde, alaska, dagelijks leven, schuilkelder, ellende, floortje dessing, npo 1


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV