Heftige documentaire Bosnian Girl zondag 12 juli te zien op NPO 2

Heftige documentaire Bosnian Girl zondag 12 juli te zien op NPO 2
Ontmoeting tussen Bosnische vrouw en Dutchbatters

Kijktip :

Vijfentwintig jaar na de gruwelijke genocide van Srebrenica ontmoeten een jonge Bosnische vrouw en twee Dutchbatters elkaar. De vrouw, een jonge Bosnische theaterregisseur, wil met de documentaire Bosnian Girl het echte gesprek met de Dutchbat III-veteranen aangaan.

Leeg theater
De jonge vrouw uit Sarajevo, voormalig Joegoslavië, ontmoet de twee Dutchbat III-veteranen in een leeg theater, waar ze de nacht door zullen brengen. Van zonsondergang tot zonsopgang zijn ze tot elkaar veroordeeld. Samen dalen ze af naar de spelonken van hun gedeelde verleden. Ze hebben één belangrijke afspraak: wat er ook gebeurt, ze zullen de ruimte niet verlaten.

Confrontatie
Doordat ze elkaar niet kunnen ontlopen, moeten ze toch echt de confrontatie met elkaar aangaan. Het wordt extra moeilijk doordat ze de conversatie in het Engels voeren - voor allen niet de moedertaal. Hoewel ze elk van een andere kant het drama en de gebeurtenissen hebben ervaren, hebben ze de gruwelijke geschiedenis gemeen. Ieder van hen draagt littekens op de ziel.

De heftige documentaire Bosnian Girl is op zondag 12 juli om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Bosnian Girl terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Bosnian Girl zondag 12 juli te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV