Heftige documentaire Mans Genoeg over homogeweld maandag te zien op NPO 3

Heftige documentaire Mans Genoeg over homogeweld maandag te zien op NPO 3
Jan Kooijman gaat op onderzoek uit

Kijktip :

Op maandag 14 september is de heftige documentaire Mans Genoeg nogmaals te zien op NPO 3. In deze documentaire onderzoekt Jan Kooijman waarom homoseksualiteit nog altijd veel agressie oproept in ons land.

Mans Genoeg gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Saïd Zankoua
Kooijman wil weten hoe het er tegenwoordig voorstaat met de homo-acceptatie in Nederland. Hij doet dit aan de hand van het verhaal van Saïd Zankoua, die op 17 mei dood werd aangetroffen in zijn appartement in Amsterdam. De jonge Saïd heeft in zijn veel te korte leven tientallen keren te maken gehad met homogeweld, dat hem werd aangedaan omdat mensen in zijn omgeving zijn geaardheid niet accepteerden.

Marokkaanse familie
Saïd probeerde op alle mogelijke manieren zijn leven met en liefde voor zijn Marokkaanse familie te combineren met de bruisende gayscene, waarin hij een bekend gezicht was. Het leven in deze twee tegenstrijdige werelden bleek uiteindelijk niet vol te houden. Kooijman gaat in gesprek met homo's uit de stad én van het platteland, met religieuze en niet-religieuze achtergrond en van oude en nieuwe generaties. Wat zijn de oorzaken en mogelijke oplossingen van homohaat en -geweld?

De documentaire Mans Genoeg is op maandag 14 september om 21.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Mans Genoeg terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Mans Genoeg over homogeweld maandag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen