Vanavond op tv: Persconferentie Rutte en De Jonge en slot Buch in de Bijzondere Bajes

Vanavond op tv: Persconferentie Rutte en De Jonge en slot Buch in de Bijzondere Bajes
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 augustus

Kijktip :

De vooravond van deze donderdag 6 augustus staat uiteraard in het teken van de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge over de eventuele nieuwe coronamaatregelen. Maar er valt vanavond nog meer te beleven: de slotaflevering van Buch in de Bijzondere Bajes en Europees voetbal op RTL 7. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Persconferentie Rutte en De Jonge

SBS 6
SBS 6
19:00 uur

Bekijk de volledige persconferentie ook op de livestream via Gids.tv.

Om 19.00 uur geven premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een persconferentie over de de huidige stand van zaken rond het coronavirus in Nederland. Volgens de RVD gaan Rutte en De Jonge in hun eerste persconferentie sinds eind juni in op algemene situatie, zullen ze inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen. SBS6 zendt de volledige persconferentie uit, inclusief alle vragen vanuit de zaal.


Slot: Buch in de Bijzondere Bajes

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

In de laatste aflevering van Buch in de Bijzondere Bajes bezoekt Nicole Buch een Georgische gevangenis waar volop ruimte is voor muziek. Nog niet zo lang geleden was de reputatie van gevangenissen in Georgië heel slecht; er kwamen zelfs martelingen en verkrachtingen voor. Totdat de overheid ingreep en het roer omgooide: vanaf dat moment zijn creativiteit en muziek tot kernbegrippen gemaakt binnen de bajesen van Georgië. Nicole verblijft in zo'n gevangenis, waar de gedetineerden maar liefst vijf uur per dag muziek mogen maken.


Start herhalingen: Iedereen Had Het Erover

RTL 4
RTL 4
20:34 uur

RTL 4 herhaalt vanaf vanavond elke donderdag om 20:30 uur het programma Iedereen Had Het Erover, waarin Art Rooijakkers in gesprek gaat met de mensen achter een aantal van de meest spraakmakende nieuwsgebeurtenissen van jaren geleden.


Live: Wolverhampton Wanderers - Olympiakos

RTL 7
RTL 7
20:53 uur

Wolverhampton Wanderers en Olympiakos Piraeus spelen om 21.00 uur tegen elkaar in de achtste finales van de Europa League. De terugwedstrijd is live op tv te zien op RTL 7 en FOX Sports 2 en 6. De heenwedstrijd tussen beide clubs in Griekenland eindigde op 12 maart in een 1-1 gelijkspel. Voor de return in Engeland staat dus nog alles op het spel.


Filmkomedie: Groundhog Day

Canvas
Canvas
21:12 uur

Het mag dan hartje zomer zijn, de typische "winterfilm" Groundhog Day blijft het hele jaar door leuk om te zien. Donderdagavond kun je van deze klassieke, briljante comedy genieten op Veronica.

Je kunt Groundhog Day ook streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.


Docu: Amy

Canvas
Canvas
22:51 uur

De veelbesproken Brits-Amerikaanse documentaire Amy, over het leven van de Britse singer-songwriter Amy Winehouse, is op donderdag 6 augustus om 22.50 uur te zien op het Belgische Canvas. Aan de hand van een aaneenschakeling van homevideos, interviews, concertfragmenten en nieuwsbeelden vertelt Asif Kapadia het verhaal van deze buitengewone artieste.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Persconferentie Rutte en De Jonge en slot Buch in de Bijzondere Bajes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen