Vanavond op tv: Professor T., Keuringsdienst van Waarde over Old Amsterdam en meer

Vanavond op tv: Professor T., Keuringsdienst van Waarde over Old Amsterdam en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 augustus

Kijktip :

Vanavond staat Keuringsdienst Van Waarde in het teken van Old Amsterdam kaas. Een bijzondere serie laat zien hoe het dagelijkse leven van Adolf Hitler eruitzag. En je kunt genieten van de misdaadserie Professor T.. En er is nog veel meer moois op televisie… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Keuringsdienst: 'Old Amsterdam' is niet oud

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

De Keuringsdienst van Waarde doet in deze aflevering onderzoek naar Old Amsterdam-kaas. Die blijkt niet oud te zijn, maar alleen oud te smaken. Op verschillende merken kaas prijkt de term 'natuurgerijpt'. Maar wat betekent dat? Is er dan ook zoiets als onnatuurlijk gerijpt? Kaasboeren en supermarktmedewerkers zeggen: Old Amsterdam is onnatuurlijk gerijpte kaas. Die rijpen hun kaas versneld. Old Amsterdam is geen echte oude kaas. In Keuringsdienst van Waarde een onderzoek naar het rijpingsproces van kaas en het verschil tussen natuurgerijpt en onnatuurlijk gerijpt. Teun van de Keuken gaat bij Old Amsterdam langs voor opheldering. Hun kaas wordt 8 maanden gerijpt. Volgens hen is een oude kaas een kaas die oud smaakt. Zij hebben een zuursel ontwikkeld dat deze smaak binnen 8 maanden kan bereiken. Old Amsterdam noemt smaak belangrijker dan snelheid of je kaas oud mag noemen of niet.


Dramafilm: Secrets and lies

Canvas
Canvas
21:26 uur

Het verhaal van Secrets And Lies gaat over Hortence, een jonge zwarte vrouw, weet al van kindsbeen af dat ze geadopteerd was. Terwijl de rest van de familie na de dood van haar pleegmoeder om het huis vecht, beslist Hortence haar biologische moeder op te zoeken. Tot haar grote verbijstering is haar moeder blank. Ze woont samen met haar dochter Roxanne en heeft een moeilijke relatie met haar broer Maurice, een bruiloftsfotograaf. Zodra het 'geheim' van Hortence aan de oppervlakte komt, blijkt deze familie nog meer geheimen te hebben. Secrets & Lies is een Amerikaanse en Franse dramafilm uit het jaar 1996. Met Marianne Jean-Baptiste, Brenda Blethyn en Timothy Spall in de hoofdrol.


Start: Sanditon

BBC First
BBC First
21:30 uur

Vanaf vanavond is de historische dramaserie Sanditon elke donderdagavond te zien op BBC First. Na vanavond (21:30 uur) wekelijks om 21:00 uur. De serie speelt zich af aan het begin van de negentiende eeuw in Groot-Brittannië. Sanditon is een plaats die snel verandert. Dit eens slaperige vissersdorpje is bezig te veranderen in een hip spa-resort. Wie ook verandert is de impulsieve en onconventionele Charlotte Heywood, die haar rustige huis op het platteland inruilt voor de intriges en het plezier van een badplaats in wording. Het plot kent verrassende wendingen, terwijl de verborgen agenda's worden onthuld van personages wier fortuin afhankelijk is van het commerciële succes van Sanditon. Charlotte beleeft tijdens deze serie een ontdekkingsreis naar zichzelf en de liefde, maar wel één op haar eigen voorwaarden.


Start: Professor T.

Eén
Eén
22:42 uur

Vanaf vanavond is de Vlaamse misdaadreeks Professor T., over de samenwerking tussen een jonge vrouwelijke rechercheur en haar vroegere professor in de criminologie, opnieuw te zien op België Eén. De afleveringen zijn elke werkdag op de late avond te zien (start tussen 22:20 en 23:10 uur). Jasper Teerlinck, een briljante professor in de criminologie, is heel populair bij zijn studenten. Zolang hij hen de huid niet vol scheldt tenminste. Door de rest van de wereld wordt hij iets minder geapprecieerd. De reden daarvoor is simpel: professor T. is absoluut niet sociaal, zegt steeds wat hij denkt en verdedigt het liefst meningen die ingaan tegen de publieke opinie. Dat hij een redelijk extreme vorm van smetvrees heeft, helpt ook niet echt. Een studente diergeneeskunde wordt aangerand en verkracht op de campus. Inspecteur Donckers vermoedt dat dezelfde dader tien jaar geleden ook al heeft toegeslagen. Ze beslist de hulp in te roepen van haar vroegere professor.


Start: Het leven van Hitler - een blauwdruk voor dictators

NPO 2
NPO 2
23:10 uur

Vanaf vanavond is de vierdelige Duitse historische documentaireserie Het leven van Hitler, een blauwdruk voor dictators elke donderdag om 23:10 uur te zien op NPO 2. De serie toont meer dan ooit hoe het dagelijkse Europese leven er uit zag tussen 1889 en 1945. Met veel archiefbeelden wordt het leven van Hitler in beeld gebracht, van zijn jeugd tot zijn dood. Deel één gaat over de periode waarin Hitler perioden krijgt op de middelbare school en als gevangene Mein Kampf schrijft.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Professor T., Keuringsdienst van Waarde over Old Amsterdam en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen