Scholier over mantelzorg voor ziek familielid: "Het kan best zwaar zijn"

Scholier over mantelzorg voor ziek familielid: "Het kan best zwaar zijn"

Scholier over <em>mantelzorg</em> voor ziek familielid: &quot;Het kan best zwaar zijn&quot; Naast school, vrienden en sport zorgt een op de vijf scholieren ook nog voor een ziek familielid. Dat is onderzocht door het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). En mantelzorg voor een scholier kan best zwaar zijn: "Het zwaarst is als iemand boos of gefrusteerd wordt." De jongeren cijferen zichzelf vaak weg en kunnen hierdoor gestresst raken. Mantelzorg kan zowel helpen in het huishouden zijn tot hele intensieve zorg geven. Bekijk in de NOSstories-video hierboven interviews met scholieren over mantelzorg. 10 november De dag van de mantelzorg: Chazia Mourali vertelt over zorgen voor zieke moeder Bekijk deze video »
Nieuws :
Scholier over mantelzorg voor ziek familielid: "Het kan best zwaar zijn"

Naast school, vrienden en sport zorgt een op de vijf scholieren ook nog voor een ziek familielid. Dat is onderzocht door het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). En mantelzorg voor een scholier kan best zwaar zijn: "Het zwaarst is als iemand boos of gefrusteerd wordt." De jongeren cijferen zichzelf vaak weg en kunnen hierdoor gestresst raken. Mantelzorg kan zowel helpen in het huishouden zijn tot hele intensieve zorg geven.

Bekijk in de NOSstories-video hierboven interviews met scholieren over mantelzorg.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Scholier over mantelzorg voor ziek familielid: "Het kan best zwaar zijn" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV