Gerard Joling oneens met naamsverandering carnaval: "Laat het alsjeblieft blijven zoals het is"

Gerard Joling oneens met naamsverandering carnaval: "Laat het alsjeblieft blijven zoals het is"

Gerard Joling oneens met naamsverandering <em>carnaval</em>: &quot;Laat het alsjeblieft blijven zoals het is&quot; Na moorkop, negerzoen en zwarte piet lijkt carnaval het nieuwe woord te zijn dat we niet meer van iedereen mogen gebruiken. Een school in Zevenaar heeft het woord vervangen door verkleedfeest vanwege de katholieke oorsprong. Slaan we door? Gerard Joling reageert: "Laat het alsjeblieft blijven zoals het is." Nederlandse cultuurHet hoort bij de Nederlandse cultuur, aldus de zanger: "Je moet die naam lekker houden en er niet moeilijk over doen. Dan hebben we weer het probleem met zwarte pieten, dan is het weer dit. Dan is het weer dat." Bekijk het fragment van Jinek hierboven. Bekijk ook Sinterklaas en Zwarte Piet aangevallen in Den Haag: bekijk de beelden Bekijk deze video » Johan Derksen: ‘Ik blijf moorkoppen vreten, wat een onzin!” Bekijk deze video »
Nieuws :
Gerard Joling oneens met naamsverandering carnaval: "Laat het alsjeblieft blijven zoals het is"

Na moorkop, negerzoen en zwarte piet lijkt carnaval het nieuwe woord te zijn dat we niet meer van iedereen mogen gebruiken. Een school in Zevenaar heeft het woord vervangen door verkleedfeest vanwege de katholieke oorsprong. Slaan we door? Gerard Joling reageert: "Laat het alsjeblieft blijven zoals het is."

Nederlandse cultuur
Het hoort bij de Nederlandse cultuur, aldus de zanger: "Je moet die naam lekker houden en er niet moeilijk over doen. Dan hebben we weer het probleem met zwarte pieten, dan is het weer dit. Dan is het weer dat." Bekijk het fragment van Jinek hierboven.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Gerard Joling oneens met naamsverandering carnaval: "Laat het alsjeblieft blijven zoals het is" of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV