In de voetsporen van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Bevrijding gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de tweede aflevering van de zesdelige docuserie 'In de voetsporen van de Bevrijding' staat Operatie Market Garden centraal. OosterbeekPhilip Freriks bezoekt het voormalige slagveld in Oosterbeek met de Britse historicus Antony Beevor, die hem vertelt wat er goed en vooral misging. Hij heeft een ontmoeting met getuigen van de gevechten in en om Eindhoven. ParachutesprongZoals de Amerikaanse veteraan Jim Martin, die opnieuw een parachutesprong maakt. En de Nederlanders Wan van Overveld en Piet Hoppenbrouwers; de laatste maakt het Duitse bombardement op de stad mee, een dag nadat die is bevrijd. Britse nederlaagOok horen we het verhaal van de Duitse soldaat Alfons Lackenbrink, die bij Arnhem wordt ingezet. Wat betekent de Britse nederlaag daar voor de Duitse moraal? Mooie beelden: Herdenking van Market Garden op de Ginkelse Heide Bekijk deze video » 98 jarige D-day-veteraan springt uit vliegtuig op herdenking Operatie Market Garden | NU.nl Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier op NPO.

In de tweede aflevering van de zesdelige docuserie 'In de voetsporen van de Bevrijding' staat Operatie Market Garden centraal.

Oosterbeek
Philip Freriks bezoekt het voormalige slagveld in Oosterbeek met de Britse historicus Antony Beevor, die hem vertelt wat er goed en vooral misging. Hij heeft een ontmoeting met getuigen van de gevechten in en om Eindhoven.

Parachutesprong
Zoals de Amerikaanse veteraan Jim Martin, die opnieuw een parachutesprong maakt. En de Nederlanders Wan van Overveld en Piet Hoppenbrouwers; de laatste maakt het Duitse bombardement op de stad mee, een dag nadat die is bevrijd.

Britse nederlaag
Ook horen we het verhaal van de Duitse soldaat Alfons Lackenbrink, die bij Arnhem wordt ingezet. Wat betekent de Britse nederlaag daar voor de Duitse moraal?

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op In de voetsporen van de Bevrijding of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV