Docu 50 jaar liefde, vrijheid en muziek gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu 50 jaar liefde, vrijheid en muziek gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu 50 jaar liefde, vrijheid en muziek gemist? Bekijk hier de hele uitzending Henkjan Smits blikt in de Omroep MAX-documentaire '50 jaar liefde, vrijheid en muziek' terug op het Holland Popfestival, dat deze week precies 50 jaar geleden als Nederlands antwoord op het legendarische Woodstock-festival werd georganiseerd. GedoogcultuurIn de zomer van 1970 was het Holland Popfestival in Kralingen, Rotterdam. Op 26, 27 en 28 juni is het precies 50 jaar geleden dat er in Nederland popgeschiedenis werd geschreven. Het was het eerste meerdaagse openluchtfestival op het Europese vasteland en ook het begin van de Nederlandse gedoogcultuur, als het om softdrugs gaat. Terug in de tijdIn deze documentaire gaat Henkjan Smits met artiesten, bezoekers, organisatoren en andere betrokkenen terug in de tijd. Smits was tijdens het festival op bezoek bij zijn grootouders in Rotterdam. Hij was toen acht jaar oud en kan zich de sensatie in de stad nog goed herinneren. Zijn oma zijn toen tegen hem: "Er is een popfestival aan de gang en er zijn allemaal hippies en daar mag je niet mee praten." Sindsdien heeft het Holland Popfestival hem nooit meer echt losgelaten. Leo Blokhuis was graag bij Holland Pop Festival geweest: "Is toch niks voor christelijke kindertjes?" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Henkjan Smits blikt in de Omroep MAX-documentaire '50 jaar liefde, vrijheid en muziek' terug op het Holland Popfestival, dat deze week precies 50 jaar geleden als Nederlands antwoord op het legendarische Woodstock-festival werd georganiseerd.

Gedoogcultuur
In de zomer van 1970 was het Holland Popfestival in Kralingen, Rotterdam. Op 26, 27 en 28 juni is het precies 50 jaar geleden dat er in Nederland popgeschiedenis werd geschreven. Het was het eerste meerdaagse openluchtfestival op het Europese vasteland en ook het begin van de Nederlandse gedoogcultuur, als het om softdrugs gaat.

Terug in de tijd
In deze documentaire gaat Henkjan Smits met artiesten, bezoekers, organisatoren en andere betrokkenen terug in de tijd. Smits was tijdens het festival op bezoek bij zijn grootouders in Rotterdam. Hij was toen acht jaar oud en kan zich de sensatie in de stad nog goed herinneren. Zijn oma zijn toen tegen hem: "Er is een popfestival aan de gang en er zijn allemaal hippies en daar mag je niet mee praten." Sindsdien heeft het Holland Popfestival hem nooit meer echt losgelaten.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu 50 jaar liefde, vrijheid en muziek gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV