De Kennis van Nu special: Vechten voor Tegengif gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special: Vechten voor Tegengif gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special: Vechten voor Tegengif gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze speciale uitzending van De Kennis van Nu neemt het programma een kijkje in Costa Rica, waar onderzoekers op spectaculaire wijze tegengif maken. SlangenbeetElke vier minuten overlijdt iemand op aarde aan de gevolgen van een slangenbeet. Daarnaast raken zo'n half miljoen mensen jaarlijks blijvend gehandicapt doordat ze gebeten worden door een slang. Vooral in Afrika zijn mensen slachtoffer van slangenbeten. PaardenOm hen te helpen is behoefte aan tegengif. En juist daar is een groot tekort aan. In Costa Rica injecteren onderzoekers paarden met kleine hoeveelheden slangengif, die vervolgens antistoffen aanmaken tegen het gif. De wetenschappers tappen bloed van de paarden af en filteren het tot een voor mensen bruikbaar tegengif. Zien: YouTuber Simon de Bruijn schrikt zich rot van slang op rodelbaan Duinrell Bekijk deze video » Zien: man in auto werd aangevallen door giftige slang Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In deze speciale uitzending van De Kennis van Nu neemt het programma een kijkje in Costa Rica, waar onderzoekers op spectaculaire wijze tegengif maken.

Slangenbeet
Elke vier minuten overlijdt iemand op aarde aan de gevolgen van een slangenbeet. Daarnaast raken zo'n half miljoen mensen jaarlijks blijvend gehandicapt doordat ze gebeten worden door een slang. Vooral in Afrika zijn mensen slachtoffer van slangenbeten.

Paarden
Om hen te helpen is behoefte aan tegengif. En juist daar is een groot tekort aan. In Costa Rica injecteren onderzoekers paarden met kleine hoeveelheden slangengif, die vervolgens antistoffen aanmaken tegen het gif. De wetenschappers tappen bloed van de paarden af en filteren het tot een voor mensen bruikbaar tegengif.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Kennis van Nu
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De Kennis van Nu special: Vechten voor Tegengif gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV