Bekijk het Bevrijdingsjournaal 9 augustus 1945: Terugkerende Joden

Bekijk het Bevrijdingsjournaal 9 augustus 1945: Terugkerende Joden

De bevrijdingsjournaals zijn voor de laatste keer terug bij de NOS. Elke avond zijn ze om 20.30 uur te zien op NPO 1 én zijn ze te zien op YouTube en via Gids.tv.

Bekijk het <em>Bevrijdingsjournaal</em> 9 augustus 1945: Terugkerende Joden De bevrijdingsjournaals zijn voor de laatste keer terug bij de NOS. Elke avond zijn ze om 20.30 uur te zien op NPO 1 én zijn ze te zien op YouTube en via Gids.tv. “Verrek, ben jij niet vergast?”, krijgt de joodse overlevende Eva Pellinkhof-Roselaar te horen bij thuiskomst. Lex Runderkamp vertelt haar verhaal vanuit haar woonplaats Amsterdam. Ruim driekwart van de hier wonenden joden hebben de oorlog niet overleefd. In Japan lopen de spanningen hoog op. Voor de tweede keer in drie dagen is er een atoombom afgeworpen op het land. “Je zou zeggen: de capitulatie kan niet lang meer op zich laten wachten”, aldus presentator Herman van der Zandt. Bekijk het vierde bevrijdingsjournaal hierboven. Lees hier waar je het Bevrijdingsjournaal op tv kunt kijken.
Nieuws :
Bekijk het Bevrijdingsjournaal 9 augustus 1945: Terugkerende Joden

“Verrek, ben jij niet vergast?”, krijgt de joodse overlevende Eva Pellinkhof-Roselaar te horen bij thuiskomst. Lex Runderkamp vertelt haar verhaal vanuit haar woonplaats Amsterdam. Ruim driekwart van de hier wonenden joden hebben de oorlog niet overleefd. In Japan lopen de spanningen hoog op. Voor de tweede keer in drie dagen is er een atoombom afgeworpen op het land. “Je zou zeggen: de capitulatie kan niet lang meer op zich laten wachten”, aldus presentator Herman van der Zandt.

Bekijk het vierde bevrijdingsjournaal hierboven. Lees hier waar je het Bevrijdingsjournaal op tv kunt kijken.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bekijk het Bevrijdingsjournaal 9 augustus 1945: Terugkerende Joden of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen