NOS SAIL Away gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS SAIL Away gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS SAIL Away gemist? Bekijk hier de hele uitzending Geen tallships in de Amsterdamse haven dit jaar: SAIL 2020 gaat vanwege de coronacrisis niet door. Ter compensatie maakt de NOS SAIL Away, waarin de hoogtepunten uit de laatste edities van het grootste nautische evenement van Nederland nog eens voorbijkomen. DriemasterSimone Weimans vaart met de historische driemaster de 'Oosterschelde’ de originele route van de SAIL-In, van de haven van IJmuiden naar de IJ-haven in Amsterdam. Bijzondere schepenTijdens de vaartocht wordt er teruggeblikt op de voorgaande edities met beelden van bijzondere schepen en de drukte van de pleziervaart, die anders dit jaar op het water te zien waren. GeschiedenisOndertussen spreekt Simone Weimans aan boord met verschillende gasten onder wie de voorzitter van SAIL 2020, Arie Jan de Waard. Hij vertelt over de geschiedenis van het evenement. Schipper Gerben Nab vertelt over wat een tallship zoals zijn 'Oosterschelde' nu zo bijzonder maakt. Sail Scheveningen 2019 ontvangt indrukwekkende schepen tijdens Sail Parade Bekijk deze video » Sail Scheveningen: prachtige beelden afsluiting eerste editie Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Geen tallships in de Amsterdamse haven dit jaar: SAIL 2020 gaat vanwege de coronacrisis niet door. Ter compensatie maakt de NOS SAIL Away, waarin de hoogtepunten uit de laatste edities van het grootste nautische evenement van Nederland nog eens voorbijkomen.

Driemaster
Simone Weimans vaart met de historische driemaster de 'Oosterschelde’ de originele route van de SAIL-In, van de haven van IJmuiden naar de IJ-haven in Amsterdam.

Bijzondere schepen
Tijdens de vaartocht wordt er teruggeblikt op de voorgaande edities met beelden van bijzondere schepen en de drukte van de pleziervaart, die anders dit jaar op het water te zien waren.

Geschiedenis
Ondertussen spreekt Simone Weimans aan boord met verschillende gasten onder wie de voorzitter van SAIL 2020, Arie Jan de Waard. Hij vertelt over de geschiedenis van het evenement. Schipper Gerben Nab vertelt over wat een tallship zoals zijn 'Oosterschelde' nu zo bijzonder maakt.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op NOS SAIL Away gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier