Andere Tijden: De nacht van de Amerikaanse president gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden: De nacht van de Amerikaanse president gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden: De nacht van de Amerikaanse president gemist? Bekijk hier de hele uitzending In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november duikt Andere Tijden het eigen archief in. In een drie uur durende marathon-uitzending toont presentator Astrid Sy, geflankeerd door Amerika-deskundige Maarten van Rossem, de meest opvallende scènes, interviews en fragmenten. Verschillende afleveringenDe afgelopen twintig jaar maakte het geschiedenisprogramma verschillende afleveringen die in het teken stonden van Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze nacht gaat Andere Tijden terug naar: 'Dewey defeats Truman'. In 1948 wint president Harry Truman tegen alle verwachtingen in van zijn uitdager Thomas Dewey. Kennedy en de media. In 1960 voeren John F. Kennedy en Richard Nixon als eerste presidentskandidaten live een debat op televisie. Kennedy bewijst dat een goede presentatie op televisie van essentieel belang is. Victorie van de pindaboer. 1976. Amerika verkeert in een economische en morele crisis en is na Watergate, corruptie en machtsmisbruik toe aan verandering. Pindaboer Jimmy Carter wint de verkiezingen. Een vrouw als president? Met de leus 'Run, Pat, Run!' moedigen verschillende groeperingen Pat Schroeder aan zich in 1988 verkiesbaar te stellen, maar vlak voor de start van de campagne maakt Schroeder bekend dat ze er toch vanaf ziet. De uiteindelijke strijd. 'De smerigste race aller tijden' gaat tussen Michael Dukakis en George Bush. Dukakis wordt ondanks zijn aanvankelijke voorsprong met grote cijfers verslagen. Video: Joe Biden verwart Trump met George W Bush Bekijk deze video » Trump of Biden: wie is beter voor de Nederlandse economie? (video) Bekijk deze video » Melania Trump heeft humor: "Donald is knap" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november duikt Andere Tijden het eigen archief in. In een drie uur durende marathon-uitzending toont presentator Astrid Sy, geflankeerd door Amerika-deskundige Maarten van Rossem, de meest opvallende scènes, interviews en fragmenten.

Verschillende afleveringen
De afgelopen twintig jaar maakte het geschiedenisprogramma verschillende afleveringen die in het teken stonden van Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze nacht gaat Andere Tijden terug naar:

  • 'Dewey defeats Truman'. In 1948 wint president Harry Truman tegen alle verwachtingen in van zijn uitdager Thomas Dewey.

  • Kennedy en de media. In 1960 voeren John F. Kennedy en Richard Nixon als eerste presidentskandidaten live een debat op televisie. Kennedy bewijst dat een goede presentatie op televisie van essentieel belang is.

  • Victorie van de pindaboer. 1976. Amerika verkeert in een economische en morele crisis en is na Watergate, corruptie en machtsmisbruik toe aan verandering. Pindaboer Jimmy Carter wint de verkiezingen.

  • Een vrouw als president? Met de leus 'Run, Pat, Run!' moedigen verschillende groeperingen Pat Schroeder aan zich in 1988 verkiesbaar te stellen, maar vlak voor de start van de campagne maakt Schroeder bekend dat ze er toch vanaf ziet.

    1. De uiteindelijke strijd. 'De smerigste race aller tijden' gaat tussen Michael Dukakis en George Bush. Dukakis wordt ondanks zijn aanvankelijke voorsprong met grote cijfers verslagen.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden: De nacht van de Amerikaanse president gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen