Video: waar komt onze Oudejaarsavond vuurwerktraditie vandaan

Video: waar komt onze Oudejaarsavond vuurwerktraditie vandaan

In Nederland geldt dit jaar een landelijk vuurwerkverbod, dit wordt gedaan om de zorg te ontlasten tijdens de coronaperiode. Toch is het in Nederland al decennialang gebruikelijk om vuurwerk af te steken op Oudjaarsdag. Maar waar komt deze traditie oorspronkelijk vandaan? Voor de oorsprong van het afsteken van vuurwerk moeten we naar het huidige Bangladesh, daar werd al in de dertiende eeuw vuurwerk afgestoken.

Bekijk de video van NU.nl hieronder.

<em>Video</em>: waar komt onze Oudejaarsavond vuurwerktraditie vandaan In Nederland geldt dit jaar een landelijk vuurwerkverbod, dit wordt gedaan om de zorg te ontlasten tijdens de coronaperiode. Toch is het in Nederland al decennialang gebruikelijk om vuurwerk af te steken op Oudjaarsdag. Maar waar komt deze traditie oorspronkelijk vandaan? Voor de oorsprong van het afsteken van vuurwerk moeten we naar het huidige Bangladesh, daar werd al in de dertiende eeuw vuurwerk afgestoken. Bekijk de video van NU.nl hieronder. Bekijk deze video's Vuurwerkbunkers raken door verbod overvol: "Verbod is onnodig" (video) Bekijk deze video » RTL Boulevard: Politie maakt zich zorgen om handhaving tijdens jaarwisseling Bekijk deze video »
Entertainment :
Video: waar komt onze Oudejaarsavond vuurwerktraditie vandaan


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Video: waar komt onze Oudejaarsavond vuurwerktraditie vandaan of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier