Ab Osterhaus: "Nederland zit in bodemvijver Europa wat vaccinatiegraad betreft" (video)

Ab Osterhaus: "Nederland zit in bodemvijver Europa wat vaccinatiegraad betreft" (video)

Het is een frustratie bij velen: waarom lukt het Nederland niet om wat meer vaart te zetten achter het vaccineren? Viroloog Ab Osterhaus: "De enige verklaring is het woord logistiek. Hoe zet je het in elkaar? Hoe regel je het? En daar zijn mogelijkheden voor."

Bodemvijver van Europa
Osterhaus, die benadrukt dat hij niet degene is die er over gaat, vervolgt: "Ik denk dat dit gewoon te maken heeft met organisatie." Nederland staat inmiddels op de een na laatste plek in Europa, wat betreft de vaccinatiegraad. Alleen Bulgarije staat nog lager. Hoe kan dat? "We hoeven niet perse het beste land van Europa te zijn maar we moeten wel in de top 5 meedraaien. Nu zitten we in de bodemvijver, ik denk dat dat niet goed is", aldus de viroloog. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder.

<em>Ab Osterhaus</em>: &quot;Nederland zit in bodemvijver Europa wat vaccinatiegraad betreft&quot; (video) Het is een frustratie bij velen: waarom lukt het Nederland niet om wat meer vaart te zetten achter het vaccineren? Viroloog Ab Osterhaus: "De enige verklaring is het woord logistiek. Hoe zet je het in elkaar? Hoe regel je het? En daar zijn mogelijkheden voor." Bodemvijver van EuropaOsterhaus, die benadrukt dat hij niet degene is die er over gaat, vervolgt: "Ik denk dat dit gewoon te maken heeft met organisatie." Nederland staat inmiddels op de een na laatste plek in Europa, wat betreft de vaccinatiegraad. Alleen Bulgarije staat nog lager. Hoe kan dat? "We hoeven niet perse het beste land van Europa te zijn maar we moeten wel in de top 5 meedraaien. Nu zitten we in de bodemvijver, ik denk dat dat niet goed is", aldus de viroloog. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder. Bekijk ook Op1: Ab Osterhaus over traag vaccinatietempo: "Ik heb er geen woorden voor" Bekijk deze video »
TV :
Ab Osterhaus: "Nederland zit in bodemvijver Europa wat vaccinatiegraad betreft" (video)


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ab Osterhaus: "Nederland zit in bodemvijver Europa wat vaccinatiegraad betreft" (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier