NOS-special 80 jaar na de Februaristaking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS-special 80 jaar na de Februaristaking gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS-special 80 jaar na de Februaristaking gemist? Bekijk hier de hele uitzending Terugblik op de herdenking van de Februaristaking, precies 80 jaar geleden, aangevuld met reportages en een gesprek over het belang van de staking. De herdenking was bij het standbeeld van De Dokwerker op het Jonas Daniël Meijer Plein in Amsterdam. ToesprakenBij de herdenking waren kransleggingen en toespraken van onder andere de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ook was er muziek van Wende. Rob Trip presenteert de uitzending. OpgepaktOok zijn er reportages, met daarin het verhaal van het wrede lot dat veel stakers wachtte. Ook is er een reportage over Gerrit Blom, die samen met nog zo’n 400 Joodse mannen werd opgepakt bij de razzia’s die de aanleiding vormden voor de Februaristaking. Hij was één van de slechts twee weggevoerde mannen die de oorlog overleefden. AchtergrondTe gast is historica Wally de Lang, die de geschiedenis van de razzia’s heeft gereconstrueerd en de achtergrond heeft achterhaald van de opgepakte mannen, over wie lang weinig bekend was. Met Annet Mooij praat Trip over het belang en de reikwijdte van de staking. Nieuwsuur: Femke Halsema wil jongeren bewegingsvrijheid teruggeven Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Terugblik op de herdenking van de Februaristaking, precies 80 jaar geleden, aangevuld met reportages en een gesprek over het belang van de staking. De herdenking was bij het standbeeld van De Dokwerker op het Jonas Daniël Meijer Plein in Amsterdam.

Toespraken
Bij de herdenking waren kransleggingen en toespraken van onder andere de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ook was er muziek van Wende. Rob Trip presenteert de uitzending.

Opgepakt
Ook zijn er reportages, met daarin het verhaal van het wrede lot dat veel stakers wachtte. Ook is er een reportage over Gerrit Blom, die samen met nog zo’n 400 Joodse mannen werd opgepakt bij de razzia’s die de aanleiding vormden voor de Februaristaking. Hij was één van de slechts twee weggevoerde mannen die de oorlog overleefden.

Achtergrond
Te gast is historica Wally de Lang, die de geschiedenis van de razzia’s heeft gereconstrueerd en de achtergrond heeft achterhaald van de opgepakte mannen, over wie lang weinig bekend was. Met Annet Mooij praat Trip over het belang en de reikwijdte van de staking.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS-special 80 jaar na de Februaristaking gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier