Medialogica over toeslagenaffaire gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica over toeslagenaffaire gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Medialogica over toeslagenaffaire gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het nieuwe seizoen van Medialogica start met een reconstructie van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag en de rol van de media in het drama. BeeldvormingDe afgelopen maanden onderzochten de makers van Medialogica meerdere gebeurtenissen waarbij beeldvorming een cruciale rol heeft gespeeld. Met in de komende weken de beeldvorming rond Willem-Alexander, journalistiek in crisistijd en de hydroxychloroquine-hype. FraudeurIn deze eerste uitzending: het toeslagendrama in drie aktes. Hoe kon het gebeuren dat de overheid burgers jarenlang als fraudeur zag? En welke rol spelen media bij het blootleggen van de toeslagenaffaire? BulgarenfraudeReconstructie van de beeldvorming op drie cruciale momenten. Van de Bulgarenfraude in 2013 tot een kritisch rapport van de Nationale Ombudsman uit 2017 en de latere onthullingen door journalisten van Trouw en RTL Nieuws. ErnstLangzaam maar zeker komen de ernst en de omvang van de toeslagenaffaire aan het licht. Waarom heeft het vijftien jaar geduurd? En welke rol spelen beeldvorming en media hierbij? Even tot Hier blikt vooruit op Kabinet Rutte XIV met oude Mark Rutte Bekijk deze video » Buitenhof: hoe gaan we het vertrouwen in de overheid herstellen? Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het nieuwe seizoen van Medialogica start met een reconstructie van het schandaal rond de kinderopvangtoeslag en de rol van de media in het drama.

Beeldvorming
De afgelopen maanden onderzochten de makers van Medialogica meerdere gebeurtenissen waarbij beeldvorming een cruciale rol heeft gespeeld. Met in de komende weken de beeldvorming rond Willem-Alexander, journalistiek in crisistijd en de hydroxychloroquine-hype.

Fraudeur
In deze eerste uitzending: het toeslagendrama in drie aktes. Hoe kon het gebeuren dat de overheid burgers jarenlang als fraudeur zag? En welke rol spelen media bij het blootleggen van de toeslagenaffaire?

Bulgarenfraude
Reconstructie van de beeldvorming op drie cruciale momenten. Van de Bulgarenfraude in 2013 tot een kritisch rapport van de Nationale Ombudsman uit 2017 en de latere onthullingen door journalisten van Trouw en RTL Nieuws.

Ernst
Langzaam maar zeker komen de ernst en de omvang van de toeslagenaffaire aan het licht. Waarom heeft het vijftien jaar geduurd? En welke rol spelen beeldvorming en media hierbij?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Medialogica

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Medialogica over toeslagenaffaire gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier