Docu Banksy most wanted gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Banksy most wanted gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Banksy most wanted gemist? Bekijk hier de hele uitzending De maatschappijkritische muurschilderingen van straatkunstenaar Banksy verschijnen van de ene op de andere dag op gebouwen in grote steden. Maar wie is toch die mysterieuze Banksy? BegripDe muurschilderingen van Banksy trekken massaal de aandacht en maken hem tot een van de grootste namen in de hedendaagse kunstwereld. Banksy is wereldwijd een begrip, maar achter deze naam schuilt een veelheid van verhalen, kunstwerken, stunts, politieke statements en identiteiten die leiden tot een van de grootste onbeantwoorde vragen van de kunstwereld: wie is Banksy? GetuigenissenJournalisten Aurelia Rouvier en Seamus Healy gaan op onderzoek uit. Door een breed palet aan getuigenissen, van mensen die hem kennen of met hem hebben gewerkt (en zijn identiteit beschermen) tot mensen die zijn werk claimen of proberen zijn identiteit te ontmaskeren, komen ze tot een diepgaand portret van deze gemaskerde Robin Hood. Banksy maakt Valentijns-graffiti in Bristol: bekijk de beelden Bekijk deze video » Zien: kunstenaar Banksy maakt bijzonder schilderij voor zorgpersoneel Bekijk deze video » Video: mysterieuze Banksy vertelt hoe hij zijn iconische kunst maakt Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De maatschappijkritische muurschilderingen van straatkunstenaar Banksy verschijnen van de ene op de andere dag op gebouwen in grote steden. Maar wie is toch die mysterieuze Banksy?

Begrip
De muurschilderingen van Banksy trekken massaal de aandacht en maken hem tot een van de grootste namen in de hedendaagse kunstwereld. Banksy is wereldwijd een begrip, maar achter deze naam schuilt een veelheid van verhalen, kunstwerken, stunts, politieke statements en identiteiten die leiden tot een van de grootste onbeantwoorde vragen van de kunstwereld: wie is Banksy?

Getuigenissen
Journalisten Aurelia Rouvier en Seamus Healy gaan op onderzoek uit. Door een breed palet aan getuigenissen, van mensen die hem kennen of met hem hebben gewerkt (en zijn identiteit beschermen) tot mensen die zijn werk claimen of proberen zijn identiteit te ontmaskeren, komen ze tot een diepgaand portret van deze gemaskerde Robin Hood.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Banksy most wanted gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier