Docu Johan Cruijff: En un momento dado gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Johan Cruijff: En un momento dado gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Johan Cruijff: En un momento dado gemist? Bekijk hier de hele uitzending Aan de vooravond van het EK voetbal, dat vrijdagavond begint, herhaalt NPO 3 de beroemde documentaire 'En un momento dado' over Johan Cruijff in zijn FC Barcelona-periode. ImpactIn de film wordt zijn sportieve en culturele impact op de club duidelijk en zijn impact op de rest van Catalonië. Het is een documentaire over de invloed van de 'voetbalheilige' op het Catalaanse leven, voelen en denken. HalfgodJohan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. 'El Salvador' heeft het Spaanse voetbal onschatbare diensten bewezen. TaalDe herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. Cruijff heeft niet alleen hun levens, maar zelfs hun taal verrijkt. VerbazingIn 1988, kort na zijn komst als trainer van Barcelona, liet Johan Cruijff de voltallige pers met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking 'op een gegeven moment' in het Spaans te vertalen als 'en un momento dado'. Op1: Sjaak Swart was samen met Johan Cruijff bij het beginnende succes van Ajax Bekijk deze video » EK 2021 (Euro 2020): zo pakt het Nederlands Elftal de winst (RTL Nieuws) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Aan de vooravond van het EK voetbal, dat vrijdagavond begint, herhaalt NPO 3 de beroemde documentaire 'En un momento dado' over Johan Cruijff in zijn FC Barcelona-periode.

Impact
In de film wordt zijn sportieve en culturele impact op de club duidelijk en zijn impact op de rest van Catalonië. Het is een documentaire over de invloed van de 'voetbalheilige' op het Catalaanse leven, voelen en denken.

Halfgod
Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. 'El Salvador' heeft het Spaanse voetbal onschatbare diensten bewezen.

Taal
De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. Cruijff heeft niet alleen hun levens, maar zelfs hun taal verrijkt.

Verbazing
In 1988, kort na zijn komst als trainer van Barcelona, liet Johan Cruijff de voltallige pers met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking 'op een gegeven moment' in het Spaans te vertalen als 'en un momento dado'.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Johan Cruijff: En un momento dado gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier