Zien: Pride Boedapest bezocht door duizenden mensen

Zien: Pride Boedapest bezocht door duizenden mensen

In Boedapest is de Pride door duizenden mensen bezocht. De optocht verliep op een vriendelijke en rustige manier, zegt Balkan-correspondent David Jan Godfroid. Dit jaar stond de Pride in het teken van protest tegen de inperking van de vrijheden voor lhbti'ers in Hongarije.

Anti-lhbti-wet
Hongarije wil een anti-lhbti-wet invoeren die films en andere media met seksuele inhoud die niet heteroseksueel is verbiedt. Deelnemers protesteerden met spandoeken en borden tegen de omstreden Hongaarse anti-lhbti-wet. "Het motto van deze Pride was 'herover je toekomst'", waarmee ook gedoeld wordt op die wet", zegt Godfroid.

Bekijk hieronder de video van NOS.

Zien: <em>Pride Boedapest</em> bezocht door duizenden mensen In Boedapest is de Pride door duizenden mensen bezocht. De optocht verliep op een vriendelijke en rustige manier, zegt Balkan-correspondent David Jan Godfroid. Dit jaar stond de Pride in het teken van protest tegen de inperking van de vrijheden voor lhbti'ers in Hongarije. Anti-lhbti-wetHongarije wil een anti-lhbti-wet invoeren die films en andere media met seksuele inhoud die niet heteroseksueel is verbiedt. Deelnemers protesteerden met spandoeken en borden tegen de omstreden Hongaarse anti-lhbti-wet. "Het motto van deze Pride was 'herover je toekomst'", waarmee ook gedoeld wordt op die wet", zegt Godfroid. Bekijk hieronder de video van NOS. Bekijk ook Live stream zwemmen met Heemskerk, Kromo & Kamminga (zondag 25 juli) Bekijk deze video » Live stream wegwedstrijd vrouwen (wielrennen, Olympische Spelen) Bekijk deze video » Live stream Zuid-Afrika - Nederland (hockey mannen, Olympische Spelen) Bekijk deze video »


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zien: Pride Boedapest bezocht door duizenden mensen of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier