Frontlinie over Lampedusa gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Frontlinie over Lampedusa gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Frontlinie over Lampedusa gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze aflevering van het journalistieke programma Frontline reist Bram Vermeulen naar Lampedusa, waar Nederland betrokken was bij een pushback van Afrikaanse migranten op de Middellandse Zee. VerantwoordelijkheidMensen redden blijkt de verantwoordelijkheid van commerciële reders. Tijdens luchtpatrouilles boven zee is gefilmd hoe alle middelen worden ingezet om te voorkomen dat migranten Europa nog bereiken. ScherpZo schiet de Libische kustwacht met scherp om een boot met migranten te stoppen. En een Nederlandse reder heeft 170 migranten overgedragen aan de Libische kustwacht. BeslissingVermeulen probeert te achterhalen wat er met de migranten is gebeurd. De beslissing van de Nederlandse reder blijkt fatale gevolgen te hebben gehad. Heftig: Lampedusa heeft eigenlijk maar plek voor 90 vluchtelingen en niet 1100, bekijk de beelden Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In deze aflevering van het journalistieke programma Frontline reist Bram Vermeulen naar Lampedusa, waar Nederland betrokken was bij een pushback van Afrikaanse migranten op de Middellandse Zee.

Verantwoordelijkheid
Mensen redden blijkt de verantwoordelijkheid van commerciële reders. Tijdens luchtpatrouilles boven zee is gefilmd hoe alle middelen worden ingezet om te voorkomen dat migranten Europa nog bereiken.

Scherp
Zo schiet de Libische kustwacht met scherp om een boot met migranten te stoppen. En een Nederlandse reder heeft 170 migranten overgedragen aan de Libische kustwacht.

Beslissing
Vermeulen probeert te achterhalen wat er met de migranten is gebeurd. De beslissing van de Nederlandse reder blijkt fatale gevolgen te hebben gehad.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Frontlinie over Lampedusa gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV