Sander en de kloof aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Sander en de kloof aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Sander en de kloof aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending Sander en de kloof: ‘Door lage erfbelasting groeit ongelijkheid’ Bekijk deze video » Sander Schimmelpenninck duikt in dit nieuwe programma in de kansen- en vermogensongelijkheid binnen Nederland. Hoe kan het dat in Nederland de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? Elke donderdag om 21.00 uur op NPO 3. ProbleemSchimmelpenninck noemt het een groot maatschappelijk probleem: de grote vermogens- en kansenongelijkheid in Nederland. In dit programma gaat hij op onderzoek uit. ErfenissenIn de eerste aflevering gaat het over de voorsprong die mensen met rijke ouders hebben. Verreweg het grootste deel van de privévermogens bestaat uit geld waar niet voor gewerkt is, maar verkregen is door middel van erfenissen of schenkingen. Gelijke kansenSander Schimmelpenninck vraagt zich af hoe eerlijk 'gelijke kansen' zijn, wanneer een deel van de mensen een voorsprong krijgt van hun ouders. En hij onderzoekt zijn eigen positie: hoe belangrijk is de plek waar je wieg staat? Sander Schimmelpenninck afgebrand om tweet over Verstappen: 'Wat een gezeik' Bekijk deze video » Albert Verlinde pakt Sander Schimmelpenninck aan: 'Semi-Zweedse zeikerd' (video) Bekijk deze video » Columnist Sander Schimmelpenninck pleit in Op1 voor harde handhaving op straat Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Sander Schimmelpenninck duikt in dit nieuwe programma in de kansen- en vermogensongelijkheid binnen Nederland. Hoe kan het dat in Nederland de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? Elke donderdag om 21.00 uur op NPO 3.

Probleem
Schimmelpenninck noemt het een groot maatschappelijk probleem: de grote vermogens- en kansenongelijkheid in Nederland. In dit programma gaat hij op onderzoek uit.

Erfenissen
In de eerste aflevering gaat het over de voorsprong die mensen met rijke ouders hebben. Verreweg het grootste deel van de privévermogens bestaat uit geld waar niet voor gewerkt is, maar verkregen is door middel van erfenissen of schenkingen.

Gelijke kansen
Sander Schimmelpenninck vraagt zich af hoe eerlijk 'gelijke kansen' zijn, wanneer een deel van de mensen een voorsprong krijgt van hun ouders. En hij onderzoekt zijn eigen positie: hoe belangrijk is de plek waar je wieg staat?


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Sander en de kloof aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV