Het geheim van de meester: De Nachtwacht aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het geheim van de meester: De Nachtwacht aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het geheim van de meester: De Nachtwacht aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending In dit nieuwe, bijzondere seizoen van Het Geheim van de Meester gaan het vierkoppige team van experts de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van De Nachtwacht op ware grootte. Vier dinsdagen om 20.25 uur op NPO 2. DoorgrondenGaat het lukken om dezelfde betovering van het geliefde meesterwerk in de reconstructie te vatten? Het team probeert de persoon Rembrandt, zijn schildertechnieken en de geschiedenis van het wereldberoemde doek te doorgronden. ExpertsDe vier experts zijn onderzoeker en kunstenaar Lisa Wiersma, wetenschapshistoricus Thijs Hagendijk, materiaaldeskundige Joris Dik en restaurator Michel van de Laar. Zij hebben alles op alles gezet om de centrale vraagte beantwoorden: hoe werkte de meester zelf? AtelierEr moet allereerst een linnen schildersdoek van 20 vierkante meter komen. Recht tegenover de originele Nachtwacht richt het team haar atelier in. Daarna kan het project starten. Het Geheim Van De Meester start megaproject: reconstructie Nachtwacht van Rembrandt Bekijk deze video » De Vooravond gemist? Lisa Wiersma gaat in zes maanden De Nachtwacht reconstrueren Bekijk deze video »
Uitzending :
Het geheim van de meester: De Nachtwacht aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In dit nieuwe, bijzondere seizoen van Het Geheim van de Meester gaan het vierkoppige team van experts de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van De Nachtwacht op ware grootte. Vier dinsdagen om 20.25 uur op NPO 2.

Doorgronden
Gaat het lukken om dezelfde betovering van het geliefde meesterwerk in de reconstructie te vatten? Het team probeert de persoon Rembrandt, zijn schildertechnieken en de geschiedenis van het wereldberoemde doek te doorgronden.

Experts
De vier experts zijn onderzoeker en kunstenaar Lisa Wiersma, wetenschapshistoricus Thijs Hagendijk, materiaaldeskundige Joris Dik en restaurator Michel van de Laar. Zij hebben alles op alles gezet om de centrale vraagte beantwoorden: hoe werkte de meester zelf?

Atelier
Er moet allereerst een linnen schildersdoek van 20 vierkante meter komen. Recht tegenover de originele Nachtwacht richt het team haar atelier in. Daarna kan het project starten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Het geheim van de meester: De Nachtwacht aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV