Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is er weer een special van Andere Tijden, dat nu ongeveer eens per maand op tv is, te zien op NPO 2. Deze week duiken we in een urgent probleem: de strijd voor een beter milieu. Met veel archiefmateriaal wordt deze vijftig jaar durende strijd in beeld gebracht. KaboutersDie strijd is soms ernstig, maar ook regelmatig vrolijk: van Amsterdamse Kabouters die bomen planten in de binnenstad en ludieke acties tegen de introductie van plastic vuilniszakken tot eindeloze vuilnisbelten, smerige rivieren en discussies over kernenergie. Club van RomeIn 1972 brengt de Club van Rome het rapport 'Grenzen aan de groei' uit. In het rapport wordt voorspeld - voor het eerst op grond van computermodellen - dat de grondstofvoorraden binnen enkele decennia zijn uitgeput. Welke problemen zijn opgelost en welke lijken nog verdacht veel op de huidige problemen met klimaat en milieu? Bekijk ook EenVandaag: deze winter worden één miljoen bomen herplant Bekijk deze video » De prijsknaller: gebruik pesticiden in wijnbouw beïnvloedt welzijn van de mens Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond is er weer een special van Andere Tijden, dat nu ongeveer eens per maand op tv is, te zien op NPO 2. Deze week duiken we in een urgent probleem: de strijd voor een beter milieu. Met veel archiefmateriaal wordt deze vijftig jaar durende strijd in beeld gebracht.

Kabouters
Die strijd is soms ernstig, maar ook regelmatig vrolijk: van Amsterdamse Kabouters die bomen planten in de binnenstad en ludieke acties tegen de introductie van plastic vuilniszakken tot eindeloze vuilnisbelten, smerige rivieren en discussies over kernenergie.

Club van Rome
In 1972 brengt de Club van Rome het rapport 'Grenzen aan de groei' uit. In het rapport wordt voorspeld - voor het eerst op grond van computermodellen - dat de grondstofvoorraden binnen enkele decennia zijn uitgeput. Welke problemen zijn opgelost en welke lijken nog verdacht veel op de huidige problemen met klimaat en milieu?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV