Damiano Cima blijft peleton voor in achttiende etappe Giro d'Italia

Damiano Cima blijft peleton voor in achttiende etappe Giro d'Italia

<em>Damiano Cima</em> blijft peleton voor in achttiende etappe <em>Giro d'Italia</em> Damiano Cima heeft de achttiende etappe van de Giro d'Italia 2019 gewonnen. De Italiaanse renner van de kleine Nippo Vini-Fantini-ploeg bleef donderdag in de straten van Santa Maria di Sala het kolossale peloton maar net voor. Cima was na 50 kilometer samen met Mirco Maestri en de Duitser Nico Denz weggereden. De vluchters maakte het heel spannend. Alleen Cima hield het uiteindelijk vol. Pascal Ackermann finishte als tweede en nam de paarse trui (sprinterstrui) over van Arnaud Démare (achtste). In de top 10 van het algemeen klassement veranderd niets. Richard Carapaz houdt het roze, met nog maar drie etappes te gaan. Bauke Mollema is nog steeds de beste Nederlander, op de vijfde plaats. Bekijk hier hoe je de Giro live op tv kunt zien. Richard Carapaz wint veertiende etappe Giro d'Italia 2019, Bauke Mollema verliest tijd Bekijk deze video » Aanvallersoverwinning Cataldo in vijftiende etappe Giro d'Italia 2019, Roglic verliest kostbare tijd Bekijk deze video »
Wielrennen :
Damiano Cima blijft peleton voor in achttiende etappe Giro d'Italia

Damiano Cima heeft de achttiende etappe van de Giro d'Italia 2019 gewonnen. De Italiaanse renner van de kleine Nippo Vini-Fantini-ploeg bleef donderdag in de straten van Santa Maria di Sala het kolossale peloton maar net voor.

Cima was na 50 kilometer samen met Mirco Maestri en de Duitser Nico Denz weggereden. De vluchters maakte het heel spannend. Alleen Cima hield het uiteindelijk vol. Pascal Ackermann finishte als tweede en nam de paarse trui (sprinterstrui) over van Arnaud Démare (achtste).

In de top 10 van het algemeen klassement veranderd niets. Richard Carapaz houdt het roze, met nog maar drie etappes te gaan. Bauke Mollema is nog steeds de beste Nederlander, op de vijfde plaats.

Bekijk hier hoe je de Giro live op tv kunt zien.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Damiano Cima blijft peleton voor in achttiende etappe Giro d'Italia of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV