De kast, de kerk & het koninkrijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kast, de kerk & het koninkrijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: De kast, de kerk & het koninkrijk

De kast, de kerk & het koninkrijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op 28 juni was het vijftig jaar geleden dat de Stonewall-rellen in New York uitbraken. Homo's, lesbiennes en transgenders kwamen in opstand tegen hun achtergestelde positie. Elk jaar op Roze Zaterdag wordt hierbij stil gestaan. In De kast, de kerk & het koninkrijk maken drie generaties gelovige homoseksuelen de kijker deelgenoot van hun leven en geloof en worden maatschappelijke en religieuze mijlpalen belicht. Het programma vertelt het verhaal van onder anderen Cor Gootjes (92) en zijn vriend Sal (97) die elkaar ontmoetten op dansles bij het COC en inmiddels 65 jaar samen zijn. Komst christelijke prediker Steven Anderson zorgt voor veel tegenstanders Bekijk deze video »
Uitzending

Uitzending van De kast, de kerk & het koninkrijk gemist? Op 28 juni was het vijftig jaar geleden dat de Stonewall-rellen in New York uitbraken. Homo's, lesbiennes en transgenders kwamen in opstand tegen hun achtergestelde positie. Elk jaar op Roze Zaterdag wordt hierbij stil gestaan.

In De kast, de kerk & het koninkrijk maken drie generaties gelovige homoseksuelen de kijker deelgenoot van hun leven en geloof en worden maatschappelijke en religieuze mijlpalen belicht.

Het programma vertelt het verhaal van onder anderen Cor Gootjes (92) en zijn vriend Sal (97) die elkaar ontmoetten op dansles bij het COC en inmiddels 65 jaar samen zijn.

Bekijk deze aflevering van De kast, de kerk & het koninkrijk hier terug.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De kast, de kerk & het koninkrijk gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:
Tags: rellen, homo, new york, documentaire, kerk, homoseksuelen, koninkrijk, opstand, 65 jaar, transgenders, het koninkrijk, lesbiënnes, generaties, dansles, coc, vriend, in de kast

ACTUELE VIDEO'S

MEER ACTUELE VIDEOS »


ACTUEEL TV-NIEUWS

MEER ACTUEEL TV-NIEUWS »


AANRADERS OP TV

Meer van dit soort video’s zien?
Schrijf je in voor onze dagelijkse mail update. Elke dag 6 tv-tips, 6 trending video’s en 6 actuele artikelen over films, tv-programma’s en series.
Bedankt!
Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief.