Briljante Oscarwinnaar No Country for Old Men woensdag te zien op Spike

Briljante Oscarwinnaar No Country for Old Men woensdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Jarenlang verkeerden de gebroeders Joel en Ethan Coen in het indie-circuit van de Amerikaanse filmwereld, maar langzaam maar zeker drongen ze steeds verder door in mainstream Hollywood. De kroon op hun werk kwam met No Country for Old Men, waarvoor ze meerdere Oscars wonnen. Deze film is woensdag te zien op Spike en je kunt No Country for Old Men streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De Texaan Llewelyn Moss stuit tijdens het jagen op enkele lijken en een koffer met twee miljoen dollar. Het lijkt erop dat een drugsdeal uit de hand is gelopen. Moss besluit zijn vondst niet aan de politie te melden, maar de koffer met geld mee te nemen. Vanaf dat moment wordt hij achterna gezeten door de psychopatische huurmoordenaar Anton Chigurh, die de twee miljoen aan de rechtmatige eigenaar moet teruggeven. Intussen onderzoekt sheriff Ed Tom Bell wat er allemaal precies is gebeurd. Hij stuit op een wijdvertakte chaos.

Oscarregen
No Country for Old Men werd door de critici unaniem bestempeld als één van de beste films van 2007. Begin 2008 ging het bij de Oscars de strijd aan met een ander meesterwerk: There Will Be Blood van Paul Thomas Anderson. Uiteindelijk werd No Country for Old Men de grote winnaar, met beeldjes voor Beste Film, Beste Regie, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Aangepaste Scenario. De gebroeders Coen kregen hun beeldje voor Beste Regie uit handen van Martin Scorsese, die een jaar eerder de grote winnaar was met The Departed. Zelden wonnen twee misdaadfilms back-to-back zo veel Oscars.

Sfeervol
De Coens wisten met No Country for Old Men dan ook een buitengewoon sfeervolle film te maken, die regelmatig doet denken aan een moderne western. Hun vaste cameraman Roger Deakins wist als geen ander het stoffige Texaanse landschap in beeld te brengen en Tommy Lee Jones, die Ed Tom Bell speelt, lijkt zo weggelopen te zijn uit een film van John Ford. Ook de rest van de cast past uitstekend in dit westernplaatje: de ruige Josh Brolin, de excentrieke Woody Harrelson en de mooie Kelly Macdonald. Vreemde eend in de bijt is de bizar gecoiffeerde Javier Bardem, die een Oscar won. Hoe dan ook: topacteurs alom.

No Country for Old Men (2007) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op woensdag 23 september om 22.25 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Briljante Oscarwinnaar No Country for Old Men woensdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen