Vanavond op tv: Tv-première Groeten van Gerri, coronaversie Prinsengrachtconcert en meer

Vanavond op tv: Tv-première Groeten van Gerri, coronaversie Prinsengrachtconcert en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 22 augustus

Kijktip :

Door de coronacrisis wordt er vanavond een hele bijzondere versie uitgezonden van het Prinsengrachtconcert. Ook is de coronafilm Groeten Van Gerri voor het eerst op tv te zien, of je kunt bijvoorbeeld kijken naar een sf-actiefilm of TV-Toppers. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 22 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special Blauw Bloed: Baby's van de Britse royals

NPO 2
19:40 uur

Deze special van Blauw Bloed gaat over geboortes aan het Britse Hof door de jaren heen. Nooit eerder was er zo veel belangstelling voor een koninklijke geboorte als bij de geboorte van Archie, het zoontje van prins Harry en Meghan Markle. Wekenlang volgden royaltyfans en media van over de hele wereld de zwangerschap van Meghan, het nieuws rond de geboorte en het eerste fotomoment van de baby met zijn trotse ouders. Hoe anders was dat vroeger? En wat is er veranderd in de opvoeding?

Tv-première: Groeten van Gerri

SBS 6
20:30 uur

Terwijl heel Nederland thuis zit vanwege het coronavirus, gaat scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven (45) viraal in de film Groeten van Gerri. Tijdens een virtuele les aan z'n middelbare schoolleerlingen geeft hij een bevlogen demonstratie, maar hij is even vergeten dat hij geen broek aan heeft getrokken die ochtend. De telefoon staat roodgloeiend. Nog nooit was Gerri zo beschaamd, maar ook nog nooit zo populair. Wat nu?

TV-Toppers: Astrid Joosten & Filemon Wesselink

NPO 1
20:30 uur

Foto: Nick van Ormondt/BNNVARA

In deze aflevering van TV-Toppers haalt Anita Witzier samen met tv-makers Astrid Joosten en Filemon Wesselink herinneringen op aan de hand van hun favoriete tv-fragmenten. Astrid Joosten begon als omroepster en is inmiddels niet meer weg te denken van televisie. Ze noemt zichzelf een studiodier en presenteert al sinds 1991 de kennisquiz 2 voor 12. Filemon Wesselink gaat liever als verslaggever met een camera op pad en werd bekend door het programma Spuiten en Slikken. Het vaste kijkerspanel, met de professionele grappenmakers Richard Groenendijk, Soundos el Ahmadi, Noortje Veldhuizen en Glodi Lugungu, kijkt gezellig mee.

Sf-film: Dawn of the planet of the apes

Eén
20:43 uur

Dawn of the Planet of the Apes is een Science fiction-actiefilm, het vervolg op Rise of the Planet of the Apes. Nadat een dodelijk virus tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide probeert een kleine groep mensen met beperkte middelen te overleven. Tijdens een expeditie stuit een aantal van hen op een groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door de intelligente chimpansee Caesar. De onderzoekers hebben vreedzame intenties en willen met de apen samenwerken, maar niet iedereen denkt er zo over. Na een kort vredesbestand komt het tot een conflict tussen de mensen en de apen, en barst de strijd los.

Live: Prinsengrachtconcert

NPO 2
21:20 uur

Dit is een speciale live-uitzending van het het Prinsengrachtconcert 2020 door het Van Baerle Trio, bestaande uit pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. Het belooft een uniek concert te worden. Voor het eerst treden de muzikanten niet op vanaf de pontons op de gracht, maar vanuit de sprookjesachtige binnentuin van het Pulitzer Amsterdam aan de Prinsengracht. Omroep AVROTROS kiest voor deze aangepaste vorm om zo, ondanks de coronamaatregelen, de verbindende kracht en schoonheid van muziek een podium te geven. Hans van den Boom presenteert de tv-registratie van het Prinsengrachtconcert.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV